img

Joustolaina – näppärä arjen apuri

Syötä lainasumma.
Arvioitu kuukausierä  12 vuodessa
0 €/ kk*
Yhteistyökumppanimme voivat tarjota sinulle edullisemman koron, jos päätät yhdistää lainasi. Näin he voivat "ostaa pois" osia tai lainojesi kokonaissumman, ja yhdistää ne yhdeksi lainaksi.
Pyydämme sähköpostiosoitettasi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä ja lähettää sinulle hakemukseesi liittyviä tietoja. Mikäli sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla numeroon 09 42 45 6000
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme antaa sinulle tietoja hakemuksestasi. Mikäli tarjous hyväksytään, pankit käyttävät tätä numeroa yhteydenpitoon.
Haettu lainasumma

35000

           
Laina-aika

12 vuotta

Turvallinen
Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Esimerkkilaskelma: kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr}% laskettuna tyypilliselle lainasummalle {totalAmount}€, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee}€, avausmaksu {arrangementFee}€ ja nimelliskorko {interestRate}%. Takaisin maksettava summa on tällöin {totalCost}€, eli {monthlyCost}€/kk. Lopullinen todellinen vuosikorko, laina-aika ja kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500€ - 60000€. Asiakasarviot perustuvat palvelua käyttäneiltä asiakkailta sähköpostitse pyydettyihin arvioihin.

Joustolaina edullisesti
Kilpailuta pankit ja rahoitusyhtiöt
Rahat tilille jo lainanhakupäivänä
Joustolaina edullisesti
Kilpailuta pankit ja rahoitusyhtiöt
Rahat tilille jo lainanhakupäivänä

Lainaa voi hakea moniin tarkoituksiin ja eri summien edestä. Kun lisärahan tarkka suuruus tai ajankohta ovat vielä hämärän peitossa, on oiva vaihtoehto joustolainan hakeminen.

Tulo- ja menotilanteet muuttuvat siinä, missä muukin elämä. Yllättävän rahantarpeen ilmetessä helpoin ja nopein keino hankintojen rahoitukseen on hakea netistä saatavaa vakuudetonta lainaa. Entä miten onnistuu lisäpuskurin saanti tilanteessa, jossa muuttunut rahatilanne on toistaiseksi voimassa, eikä ison rahasumman nosto houkuttele?

Joustolaina toimii turvaverkon tavoin

Toisin kuin tavallinen kulutusluotto, taipuu joustolaina täydellisesti pidempiaikaiseen rahantarpeeseen. Yhden isomman lainaerän sijaan joustoluotto nostetaan osissa sen mukaan, kun rahalle ilmenee tarvetta. Siispä voit nostaa ensierän ohella lopun lainasta vaikkapa kuukauden päästä, jos huomaat, että rahantarve ilmenee uudelleen.

Joustolaina toimii siis kuin turvaverkkona, joka ottaa arjen kuluista kopin juuri silloin, kun tämä ei omin avuin onnistu tai tunnu kannattavalta. Näin ollen joustoluotto on verrattavissa luottokorttiin, johon pääsy käy netin kautta, ja josta rahat siirretään suoraan tavalliselle pankkitilille.

Hyödyksi monissa elämän mullistuksissa

Joustolaina sopii minkä tahansa itse valitsemiesi käyttökohteiden rahoitukseen. Erityisen hyödyllinen joustoluotto on esimerkiksi asteittaisessa pintaremontissa, sillä tällöin kokonaiskustannuksia tai kunkin kuukauden ostoksia on hankalaa arvioida etukäteen. Joustolainaa ottaa voi remontin etenemisen mukaan.

Voit nostaa joustolainaa toki myös terveyskustannusten kattamiseen. Esimerkiksi suunhoitoon liittyvät operaatiot toteutetaan usein asteittain, ja tällaiseen hakeutuessa kannattavaa on ottaa joustolaina heti ensimmäisen laskun saatuaan. Näin voit arvioida ensimmäisen nostoerän suuruuden sekä mahdollisen yläkaton ottamallesi luotolle.

Erityisen hyvin joustolaina soveltuu kuitenkin arjen kulujen kattamiseen. Jos jossakin kuussa omat tuotot eivät riitäkään vuokran tai ruokaostosten maksuun, voit nostaa joustolainaa heti juuri sen verran, kuin senhetkisen tilanteesi ratkaisu edellyttää.

Miten joustolaina käytännössä toimii?

Vaikka tarkoitus on sama, poikkeaa joustolainan toimintatapa tavallisesta kulutusluotosta jonkin verran. Sitä voidaan myöntää joko toistaiseksi voimassa olevalla tai määräaikaisella sopimuksella. Toistaiseksi voimassa olevaa joustolainaa voit nostaa ja käyttää aina sovittuun luottorajaan asti.

Tämä tarkoittaa, että lainaa lyhennettyäsi voit taas nostaa joustolainaa uudelleen tarpeen mukaan. Sopimustyypin etuna on se, ettei joustolainan hakeminen ole tarpeen aina jokaisen uuden yksittäisen ostoksen ilmetessä.

Määräaikaisessa joustolainassa lainasopimus päättyy eikä joustolainaa voi enää nostaa tietyn ajan kuluttua. Omalle pankkitilille nostettu joustolaina on toki maksettava takaisin senkin jälkeen, kun uutta lainaa ei enää pysty nostamaan.

Luottosopimuksen ensimmäinen nosto tehdään luottosopimuksen allekirjoitusvaiheessa. Yleensä tämän enimmäissuuruus on noin 500 euroa. Nostorajaa pystyy tavallisesti nostamaan asteittain kuukausi kuukaudelta. Näin asiakasta rohkaistaan joustolainan maltilliseen käyttöön.

Kuka voi saada joustolainaa?

Kuten mikä tahansa muukin luotto, edellyttää joustolainan saanti sitä, että maksukyky on kunnossa. Joustolaina on vakuudetonta lainaa, ja siksi lainapäätöksen myönteisyys tai vastaavasti kielteisyys riippuu melkeinpä täysin hakijan taloustilanteeseen vaikuttavista seikoista.

Koska joustolaina on verrattavissa henkilökohtaiseen luottokorttiin, ei sitä ensisijaisesti haeta rinnakkaishakijan kanssa. Tavalliselta joustolainan hakijalta löytyy vakituinen työpaikka sekä usein myös omistusasunto, joskaan tämä ei ole pakollista.

Yleensä joustolainan ikäraja on tavan kulutusluottoja korkeampi. Tämä voi tarkoittaa 19 tai jopa 23 vuoden alaikärajaa.

Välty säästöjen uhraamiselta

Toisin kuin ensikuulemalta saattaisi luulla, ei joustolainaa oteta ainoastaan säästöjen puuttuessa. Joustolainan aloittaneilla ihmisillä on usein rahaa säästössä, kuten erilaisissa rahastoissa, mutta niitä ei haluta juuri sillä hetkellä realisoida käyttöä varten.

Syy on ymmärrettävä. Kun säästöjä tai sijoitustuottoja on kartuttanut vuosien ajan, ei niistä halua luopua hetkellisen elämänmuutoksen vuoksi. Joustolaina auttaa rahoittamaan tarvittavat hankinnat ilman tarvetta vaivalla hankituista säästöistä luopumiselle.

Apua taloudenhallintaan

Joustolaina poikkeaa tavan kulutusluotosta sillä, ettei lainasummaa saada yhdessä suuressa erässä, vaan asteittain aina tarpeen ilmetessä. Erityisen hyödyllistä asteittaisuus on tilanteessa, jossa saatavat säännölliset tulot tai tilistä maksettavat kuukausittaiset menot ovat muuttuneet yllättäen.

Joustolainan hyödyllisyys näissä tilanteissa perustuu siihen, ettei lainaraha hupene vahingossa erilaisiin impulsiivisiin hankintoihin niin helposti, kun sen ottaa osissa. Kun lainaa ottaa vain juuri sen verran, kuin mitä silloinen tilanne edellyttää, ei varoja tule tuhlailtua yllätysostoksiin.

Hyödyksi on toki sekin, että joustolainaa ottamalla voit nostaa luottoa juuri sen verran, kuin tilanteesi edellyttää. Näin vältyt ottamasta lainaa turhaan enempää, kuin mitä elämäntilanteesi oikeasti vaatii.

Joustolainan korko ja kulut

Netistä saataville vakuudettomille lainoille tyypillisesti myös joustolainan kustannukset vaihtelevat suuresti sen mukaan, mistä ja kuka joustolainaa hakee. Korkoihin vaikuttaa yleisen taloustilanteen ohella valittu pankki sekä hakemuksen perusteella laadittu arvio hakijan maksukyvystä.

Yleisesti voidaan sanoa, että joustolaina myönnetään sitä edullisemmilla ehdoilla, mitä alempi hakijan riskitaso on. Jos siis elämäntyylisi nähdään vakaana, irtoaa joustolaina heti alemmalla korolla. Vakauttavina tekijöinä nähdään muun muassa pitkäaikainen työsuhde, hyvät kuukausitulot, perheellisyys sekä omistusasunto.

Joustolaina kannattaa verrata

Rahoitusmarkkinoilta lainanmyöntäjiä löytyy nykyään jo pilvin pimein. Koska ero lainakustannuksissa voi halvimman ja kalleimman vaihtoehdon välillä yltää helposti useisiin satoihin ellei tuhansiinkin euroihin, kannattaa joustolaina ehdottomasti kilpailuttaa ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Ensimmäinen kohdalle osuva joustolaina on harvoin kaikkein edullisin. Kilpailutuksella varmistut siitä, että saat joustolainaa mahdollisimman reiluilla ehdoilla. Koska lainavertailuihin osallistuvat pankit ovat ennalta valikoituja, ei sinun myöskään tarvitse vaivata päätä luotettavien rahoituslaitosten metsästyksellä.

Sambla hoitaa kilpailutuksen puolestasi

Lainojen vertailu itse ei ole ainoastaan hankalaa ja aikaa vievää, vaan se usein myös alentaa luottokelpoisuuttasi pankkien silmissä. Lainatarjousten vertailu itse edellyttää useiden hakemusten lähettämistä eri rahoituslaitosten sivuilla, eivätkä lainanmyöntäjät pidä tätä hyvänä merkkinä.

Samblan avulla voit säästää pankkien vertailun edellyttämän ajan. Kauttamme kilpailutat usean eri yhteistyöpankin lainatarjoukset yhdellä, selkokielisellä hakemuksella. Täyttö vie vain minuutteja, ja tiedon lainatarjouksista saat jo vain 24 tunnin sisällä.

Vertailua varten kysytään samoja tietoja, kuin missä tahansa tavallisessa lainahakemuksessa. Jos siis olet hakenut lainaa jo aiemmin, on prosessi sinulle taatusti tuttu. Vaikka vertailun teko on helppoa, tulee tiedot silti syöttää kenttiin huolella, jotta voimme löytää juuri sinulle parhaiten sopivimman lainatarjouksen.

Kun saat lainatarjoukset, voit itse valita niistä itsellesi mieleisimmän vaihtoehdon. Jos sopivaa valintaa ei tunnu löytyvän, ei syytä huoleen – Samblan käyttö ei sido sinua mihinkään! Voit siis huoletta jatkaa lainan metsästystä muualta, ilman huolta lisämaksuista.

img
Akseli
Päivitetty: 2021-06-29
Akseli on Samblan sisällöntuottaja, joka on erikoistunut Suomen finanssimarkkinoihin. Hän kirjoittaa tekstejä auttaakseen ihmisiä ja yrityksiä tekemään taloudellisesti viisaampia päätöksiä, kun he hakevat lainaa. Tekstin on tarkastanut ja hyväksynyt Marcus Sätherström – Head of Content Suomi

UKK - Usein kysytyt kysymykset

Mitä joustolaina on?
Joustolaina on vakuudetonta lainaa, josta osa siirretään tilille sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä ja loput myöhemmin aina tarpeen ilmetessä.
Mitä eroa on toistaiseksi voimassa olevalla ja määräaikaisella joustolainalla?
Toistaiseksi voimassa olevaa joustolainaa voit nostaa aina silloin, kun olet maksanut aiempia luottoeriä tarpeeksi pois ja lainakattoon on vielä välimatkaa. Määräaikaisen joustolainan nosto-oikeus loppuu ennalta määrättynä ajankohtana.
Mihin joustolaina sopii?
Joustolaina sopii etenkin arjen yllättävien menojen tai asteittain toteutettavien hankintojen rahoitukseen.
Miten suurta lainaa voin hakea Samblalta?
Samblan kautta voit hakea lainaa 500 eurosta aina 60 000 euroon asti.
Onko Samblan lainavertailu ilmainen?
Kyllä! Samlan lainavertailun käyttö on sinulle hakijana täysin ilmaista, eikä se myöskään sido sinua itse lainan ottoon.

Valikoima yhteistyöpankeista

Näytä lisää