img

Samblan käyttäjäsopimus

1. Johdanto

Kun käytät Sambla-tavaramerkin alla tarjottavaa palvelua (verkkosivustolla www.sambla.fi, puhelimitse tai muulla tavalla), sinusta tulee joko Sambla Oy:n tai Sambla Group AB:n asiakas:

  • Jos hyödynnät kuluttajaluottojen välityspalvelua, sinusta tulee Sambla Oy:n asiakas.
  • Jos hyödynnät vakuutustuotteiden välityspalvelua, sinusta tulee Sambla Group AB:n asiakas. Sambla Group AB:llä on Ruotsin Finanssivalvonnan (Finansinspektionen) myöntämä rajat ylittävä lupa välittää vakuutustuotteita myös Suomen markkinoilla.

Jäljempänä tässä Käyttäjäsopimuksessa “Sambla” viittaa joko Sambla Group AB:hen tai Sambla Oy:hyn riippuen mitä Palvelua hyödynnät yllä kuvatun mukaisesti.

Tarjoamme kuluttajalainojen ja vakuutusten välitystä (jäljempänä yhdessä ”Palvelut”). Tämä tarkoittaa, että voimme välittää sinulle lainoja ja vakuutuksia. Kun teet lainahakemuksen Samblan kautta, saat mahdollisuuden vertailla tarjouksia lainanantajilta, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Voit lukea verkkosivustoltamme, mitkä lainanantajat ja vakuutusyhtiöt ovat yhteistyökumppaneitamme.

Käyttämällä jotakin Palveluamme hyväksyt itsesi ja mahdollisen yhteishakijasi puolesta, että tätä Käyttäjäsopimusta sovelletaan sinun/teidän ja Samblan väliseen suhteeseen. Siksi on tärkeää, että luet Käyttäjäsopimuksen huolellisesti ja varmistat, että myös mahdollinen yhteishakijasi lukee ja ymmärtää sen.

Kun pyydät meiltä vakuutusten välitystä, annamme sinulle lisätietoja vakuutuksista ja niiden ehdoista.

2. Tehtävämme

Käyttämällä Palveluita valtuutat Samblan pyytämään lainatarjouksia ja/tai vakuutustarjouksia lainanantajilta ja vakuutusyhtiöiltä, joiden kanssa Sambla tekee yhteistyötä. Jos pyydät lainanvälitystä, Sambla antaa sinulle mahdollisuuden vertailla tarjouksia ja ehtoja.

Et koskaan sitoudu hyväksymään saamiasi laina- tai vakuutustarjouksia, vaan voit aina itse päättää, haluatko tehdä laina- tai vakuutussopimuksen lainanantajan tai vakuutusyhtiön kanssa.

Huomaathan, että Sambla ei voi koskaan antaa takuita tai lupauksia tai muutoin tehdä sitoumuksia yhteistyökumppaneidemme puolesta. Päätöksen lainan myöntämisestä tekee aina kyseinen yhteistyökumppani.

3. Korvauksemme

Palveluiden käyttö on sinulle maksutonta.

Jos päätät tehdä lainasopimuksen jonkun yhteistyökumppanimme kanssa, saamme heiltä korvauksen siitä, että olemme välittäneet lainan. Välityskorvauksemme voi vaihdella sen mukaan, minkä lainanantajan valitset.

4. Luottotietojen tarkistus ja tietojen hankkiminen

Annan toimeksiannon ja suostumukseni Samblan kanssa yhteistyötä tekeville luotonanatajille kerätä, käsitellä ja luovuttaa muilta luotonantajilta saatavilla olevia tietoja aiemmista luotoistani luottohakemuksen käsittelyä varten. Tämä toimeksianto auttaa luottopäätöksen tekemisessä. Luotonantajat ja pankit kysyvät Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämän järjestelmän kautta tietoja siihen osallistuvilta yhtiöiltä.

Tästä kyselyjärjestelmästä saatavia tietoja käsittelevät ainoastaan Samblan kanssa yhteistyötä tekevät luotonantajat ja Suomen Asiakastieto Oy toimii tiedon välittäjänä. Käsiteltävät tiedot koskevat luottoja ja niiden hoitamista. Tietoja kerätään vain luottohakemuksen käsittelyä varten eikä luottohakemuksen yhteydessä kerättyjä tietoja luovuteta ulkopuolisille ilman lain mukaista velvoitetta. Viranomaisilla voi olla pääsy näihin tietoihin omassa toiminnassaan.

Mikäli luotto myönnetään, tiedot säilytetään viiden vuoden ajan siitä, kun luotto on kokonaisuudessaan erääntynyt maksettavaksi, ellei laissa säädetä velvollisuutta säilyttää niitä tätä pidempään. Mikäli luottoa ei myönnetä, tiedot poistetaan kahden vuoden kuluttua luottohakemuksen tekemisestä.

Tietojen luovutus tapahtuu Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämän Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmän kautta. Luotonhakijalla on oikeus tarkastaa mille tahoille ja mitä tietoja Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmän kautta on luovutettu. Tarkistusoikeuden toteuttaa Suomen Asiakastieto Oy.

Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämän Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmään kuuluvat toistaiseksi seuraavat yhtiöt: 4Finance Oy, Aasa Oy, AAYleislaina OÜ, Suomen sivuliike, Bank Norwegian AS, Bigbank AS, Cashbuddy Oy, Collector Credit Ab, DFC Nordic Oyj, Euroloan Consumer Finance Oyj, Ferratum Finland Oy, Folkefinans AS, Suomen sivuliike, Ikano Bank AB (publ), Finland filial, J.W. Yhtiöt Oy, Lainaamo Oy, NDNYhtiö Oy, My Lender Oy, Oy Netford Capital Ltd, OPRVakuus Oy, Resurs Bank AB Suomen sivuliike, Santander Consumer Finance Oy, Svea Ekonomi AB, Filial i Finland, Tact Finance Oy, Top Finance Oy ja Surimo Finance Oy.

Antamalla itseäsi ja mahdollista yhteishakijaasi koskevia tietoja Samblalle vakuutat, että annetut tiedot pitävät paikkansa ja että sinulla on lupa antaa kyseiset tiedot yhteishakijastasi. Hyväksyt myös sen, että Sambla voi hankkia tiedon lainan myöntämisestä (eli siitä, onko lainanantaja suostunut tarjoamaan sinulle lainaa) ja tiedon lainahakemuksesi tilasta yhteistyökumppaneinamme toimivilta lainanantajilta täyttääksemme kanssasi tekemämme Käyttäjäsopimuksen.

5. Henkilötietojen käsittely

Tietosuojaselosteessamme (saatavilla verkkosivustollamme) selitämme, miten Sambla kerää ja käsittelee henkilötietojasi Palveluiden yhteydessä ja yleisesti ja millaisia henkilötietojen käsittelyyn liittyviä oikeuksia sinulla on. Jos sinulla on kysyttävää tietosuojaselosteesta, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@sambla.fi.

6. Sinun velvollisuutesi ja Samblan velvollisuudet

Ennen kuin pyydät lainatarjouksia Palveluiden kautta, olet velvollinen arvioimaan huolellisesti henkilökohtaisen taloutesi ja mahdollisen yhteishakijasi henkilökohtaisen talouden sen määrittämiseksi, kestääkö talous lainan ottamisesta aiheutuvan rasitteen.

Samblan toimittamat tiedot tulisi nähdä vain ehdotuksina. Sinun on arvioitava ja tarkistettava yhteistyökumppaneidemme tarjouksista toimittamamme tiedot ennen kuin teet sopimuksen.

Sambla ei itse lainaa rahaa eikä tarjoa vakuutuksia, vaan me ainoastaan välitämme lainoja ja vakuutuksia yhteistyökumppaneiltamme. Yhteistyökumppaneidemme kanssa allekirjoittamasi sopimukset koskevat sinun ja lainanantajan/vakuutusyhtiön välistä suhdetta. Sambla ei vastaa mistään vahingoista tai menetyksistä, jotka aiheutuvat, kun solmit tai jätät solmimatta sopimuksen jonkun yhteistyökumppanimme kanssa.

7. Kysymykset, reklamaatiot ja riita-asiat

Voit ottaa yhteyttä Samblan asiakaspalveluun puhelimitse numeroon +358(0)942456000 tai sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@sambla.fi, jos sinulla on kysyttävää Käyttäjäsopimuksesta. Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun myös siinä tapauksessa, että haluat kieltää Samblan yhteydenotot markkinointitarkoituksiin. Palautteesi on meille tärkeää, ja jos Palvelut ja/tai Sambla eivät vastaa odotuksiasi, haluaisimme tietää siitä.

Jos et ole vieläkään tyytyväinen otettuasi yhteyttä asiakaspalveluun, voit kääntyä Samblan reklamaatioista vastaavan henkilön puoleen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen valitus@sambla.fi tai lähettämällä kirjeen käyttäen alla ilmoitettuja yhteystietoja.

Jotta voimme käsitellä reklamaatiosi, liitäthän yhteydenottoosi seuraavat tiedot:

  • nimi ja yhteystiedot
  • reklamaation kohteena oleva palvelu
  • reklamaation kohteena olevan ongelman alkamispäivä ja -aika
  • ongelman kuvaus
  • perustelut ja/tai todisteet

Suhtaudumme kaikkiin reklamaatioihin vakavasti ja tutkimme ne nopeasti ja asianmukaisesti. Jos Sambla on tutkinut reklamaatiosi etkä ole vieläkään tyytyväinen päätökseemme, voit kääntyä kuluttajariitalautakunnan (lisätietoja menettelystä on osoitteessa www.kuluttajariita.fi) tai yleisen tuomioistuimen puoleen ja pyytää asian tutkimista.

Voit saada kuluttajaoikeudellista neuvontaa laina- ja vakuutusasioihin liittyen Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämästä kuluttajaneuvonnasta (www.kkv.fi/kuluttajaneuvonta).

8. Yhteystiedot

Sambla Oy, Y-tunnus 2871818-8
Eteläesplanadi 24, 00130 Helsinki
Puhelin: +358(0)942456000
Sähköposti: asiakaspalvelu@sambla.fi

Sambla Group AB, Y-tunnus (Ruotsi) 556974-8378
Box 5300, 102 46 Stockholm, Sverige
Puhelin: +46(0)770-220180
Sähköposti: kundtjanst@sambla.se

9. Muutokset

Sambla pidättää oikeuden muuttaa ja päivittää tätä Käyttäjäsopimusta. Viimeisin versio on aina saatavilla verkkosivustollamme www.sambla.fi.