Edullinen laina

Syötä lainasumma.
Arvioitu hinta  5 vuodessa
0 €/ kk*
Yhteistyökumppanimme voivat tarjota sinulle edullisemman koron, jos päätät yhdistää lainasi. Näin he voivat "ostaa pois" osia tai lainojesi kokonaissumman, ja yhdistää ne yhdeksi lainaksi.
Pyydämme sähköpostiosoitettasi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä ja lähettää sinulle hakemukseesi liittyviä tietoja. Mikäli sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla numeroon 09 42 45 6000
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme antaa sinulle tietoja hakemuksestasi. Mikäli tarjous hyväksytään, pankit käyttävät tätä numeroa yhteydenpitoon.
Haettu lainasumma

15000

           
Laina-aika

5 vuotta

Turvallinen
Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäsopimuksen ja vahvistan lukeneeni Tietosuojakäytännöt

Esimerkkikorko Lainan ollessa {totalAmount} €, {repaymentTimeYears}v. laina-ajalle, on kuukausierä {monthlyCost} €. Tällöin lainan kokonaiskulut ovat {totalCost} €, nimelliskorko 8 % ja todellinen vuosikorko {interestRate} % (sis. laskutuslisä 0 € ja 0 €). ja laina-aika 1-20v. Välillä

Edullinen laina netistä
Ammattimaista palvelua
Joustavat lainaehdot

Vakuudettomista luotoista on muodostunut monen suomalaisen arkielämää helpottava apuväline. Luotosta voi olla suuri hyöty, kunhan valituksi tulee edullinen laina. Ottamastaan rahasta saa näin irti suurimman mahdollisen hyödyn.

Pikainen rahantarve voi ilmetä monen asian seurauksena. Liian usein kärvistelemme vähillä varoilla, koska taloudellinen tilanne ei mahdollista lainan nopeaa poismaksua. Oli tilanne miten akuutti tahansa, löytyy oikeilla taktiikoilla netistä helposti edullinen laina pitkällä maksuajalla.

Mitä lainan edullisuus tarkoittaa?

Edullisuus tarkoittaa lainoista puhuttaessa sitä, että jonkin luoton kokonaiskustannukset ovat muihin markkinoihin verrattuna pienet. Vaikka alhainen vuosikorko on yksi edullisen lainan tunnusmerkeistä, vaikuttavat luoton kokonaiskuluihin myös erilaiset lisäkulut, kuten tilinhoito- ja avausmaksut.

Parhaan käsityksen lainan hinnasta sekä näin myös edullisuudesta saa todellisia vuosikorkoja vertailemalla. Lainan todellinen vuosikorko huomioi nimelliskoron ohella erilaiset sivukulut. Kun todellinen vuosikorko siis on alhainen, tarkoittaa tämä, että kyseessä on edullinen laina.

Milloin edullinen laina on tarpeen?

Edullinen laina voi olla kaivattu monissa eri elämäntilanteissa. Lainan halpuus tarkoittaa käytännössä vain sitä, että takaisinmaksun edellyttämät taloudelliset ponnistelut ovat pienemmät. Koska vaivaton takaisinmaksu on toivottava ominaisuus kenelle tahansa, on edullisuus toivottavaa aina, kun luotolle vain on tarvetta.

Yleisiä syitä lainan otolle ovat muun muassa:

 • Kodin päivitys: Uuden asunnon käsiraha sekä nykyisen kodin remontit ovat usein tarpeellisia investointeja.
 • Arjen välttämättömyydet: Auton tai tietokoneen hajotessa ani harva pystyy jatkamaan elämäänsä ongelmitta. Tekniikka on modernin elämän edellytys, ja edullinen laina auttaa korvaamaan hajonneet laitteistot ilman stressiä.
 • Ihmissuhteet: Yhä useampi löytää nykyään elämänsä rakkauden toisesta maasta, eikä matkustaminen ole ilmaista. Edullinen laina auttaa rahoittamaan rakkaudenosoitukset uusille tuttavuuksille sekä läheisille.
 • Unelmat: Yksi saattaa haikailla oman terassin perään, kun taas toisen silmissä kimmeltävät eläkepäivät veneen kannella. Oli sitten haave mikä tahansa, ei tätä tule pitkittää loputtomiin.

Aina lainanotto ei tarkoita sitä, etteikö rahaa olisi. Vaikka säästöjä löytyisi omasta takaa, voi laina ilman vakuuksia auttaa pitämään tarkoin varjellut varat vaikkapa sijoituksissa sen sijaan, että ne tulisi kaikki uhrata yhden arjen menon kattamiseen.

Kun kyseessä on edullinen laina, ei ostoksen kattamiseen liity yhtä suuria lisäkuluja. Yleisesti ottaen voidaan siis todeta, että edullinen laina voi olla hyödyllinen apuväline kenelle tahansa.

Edullinen laina työttömälle

Ei ole suinkaan harvinaista, että varojen kerrytys edellyttää investointeja. Se, mikä saattoi riittää edellisen työpaikan saantiin, ei välttämättä auta nappaamaan uutta työtä. Työnhakijoita on Suomen markkinoilla huomattavasti työpaikkoja enemmän, ja siksi myös kriteerit työn saantiin ovat korkeat.

Moni työnhaussa auttava asia on hankittavissa rahalla. Aiempaa tehokkaampi tietokone tai pidemmät työmatkat mahdollistava auto voivat kumpikin olla työttömälle tärkeitä apuvälineitä. Jos omia säästöjä ei löydy, on apuna netistä saatava vakuudeton laina.

Samblan kautta voit hakea lainaa myös työttömänä, kunhan vain täytät kaikki muut yhteistyöpankkiemme edellyttämät kriteerit. Huomaa kuitenkin, että pienet tulot voivat rajata saatavan lainan suuruutta huomattavasti, ellei hakemusta täytä yhteishakijan kanssa.

Lainan hintaan vaikuttaa moni seikka

Koska netin vakuudettomat lainat yksilöidään aina juuri hakijan sekä lainanmyöntäjän mukaan, on luottojen hinnoissa sekä niiden määräytymisessä suuria eroja. On kuitenkin joitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat lainojen hintoihin melkeinpä kaikissa tilanteissa.

 • Rahoituslaitos: Lainanmyöntäjien välinen kilpailu on kovaa, ja siksi lainojen kokonaishinnat vaihtelevat eri tarjoajien välillä suuresti. Laillisten minimikriteerien täytyttyä pankki määrää itse, millä korolla ja kenelle se on lainaa valmis myöntämään.
 • Lainsäädäntö: Korkokattoja voidaan säätää lainoille toisinaan yllättäen, ja nämä madaltavat lainojen hintoja koko markkinoilla nopeasti.
 • Hakijan riskitaso: Yleinen sääntö on, että mitä parempi hakijan arvioitu maksukyky, sitä edullisemmin tämä lainaa saa. Riskitasoon vaikuttavat monet tekijät, kuten työsuhde, perhe, asumismuoto sekä edelliset velat.
 • Laina-aika: Mitä pidempi laina-aika, sitä pidemmältä ajalta on maksettava myös lainan korkoa ja muita kuluja. Jos siis tähtäimessä on edullinen laina, kannattaa myös maksuaikaan kiinnittää huomiota.

Edullinen laina pitkällä maksuajalla

Usein kuulee sanottavan, että kaikkein edullisin laina on se, joka maksetaan nopeasti takaisin. Tämä on eräällä tapaa totta, sillä pidempi laina-aika tarkoittaa, että maksettavaa korkoa kertyy pidemmältä ajanjaksolta.

Aivan aukoton kyseinen sääntö ei kuitenkaan ole. Jos valittu laina-aika on tiukka, kasvaa kuukausierä helposti liian suureksi. Kun maksueristä ei sitten selviäkään vaivatta, lainan kokonaishintaa alkavat paisuttaa erilaiset viivästysmaksut ja -korot.

Edullisin laina onkin se, joka on suhteutettu parhaiten juuri omaan taloudelliseen tilanteeseen. Kun lainan kilpailuttaa ennen sopimuksen allekirjoittamista, ovat lainaehdot edulliset, laina-aika sopivan pitkä ja kuukausierät riittävän suuria nopeaan mutta vaivattomaan takaisinmaksuun.

Samblan avulla voit hakea ja verrata alan johtavien rahoituslaitosten lainat jopa 15 vuoden maksuajalla.

Miten löytää edullinen laina?

Melkein kaikista hankinnoista puhuttaessa painotetaan nykyään vaihtoehtojen vertaamisen tärkeyttä, ja tämä pätee myös lainoihin. Rahoitusmarkkinoiden laajuuden ansiosta luoton kokonaiskuluissa voi säästää helposti useita satoja euroja, kunhan vain tietää, mistä luottoa etsiä.

Rahoituslaitosten vertailu itse on hankalaa ja aikaa vievää. Luotettavien toimijoiden seulonta, yksittäisten hakemusten lähettäminen ja monisivuisten sopimusehtojen vertailu ovat tuskin kenenkään mieleistä ajanvietettä – etenkään silloin, kun rahantarve on akuutti.

Onkin monta hyvää syytä valita Sambla:

 • Lainasumma 500 ja 60 000€ väliltä
 • Maksuaikaa jopa 15 vuotta
 • Ei vakuuksia tai takaajapakkoa
 • Yli 23 pankin lainatarjousten kilpailutus yhdellä hakemuksella
 • Palvelun käyttö täysin ilmaista
 • Yhteistyöpankit alan luotettavia toimijoita
 • Hakemuksen täyttö vie vain muutaman minuutin
 • Tieto lainatarjouksista 24 tunnin sisällä
 • Valitset itse, otatko lainaa heti ja keneltä
 • Rahat tilille jo samana päivänä

Samblalla myös vältyt arvioidun riskitasosi vahinkonostoilta. Rahoituslaitokset pitävät useiden lainahakemusten täyttöä epävakauden merkkinä, ja tämä on itse toteutettavan vertailun edellytys. Samblan lainavertailulla kilpailutat useiden rahoituslaitosten lainat, täyttäen silti vain yhden hakemuksen.

Tiedon lainatarjouksista saat yleensä saman päivän aikana. Voit valita näistä näppärästi juuri itselle edullisimman vaihtoehdon tai halutessasi myös suosia jonkin tietyn pankin lainaa toisen yli. Mikäli et löydä mieleistäsi lainaa tai et enää koe tarvitsevasi luottoa, voit lopettaa hakuprosessin kesken, sillä palvelumme käyttö on täysin ilmaista eikä sido sinua mihinkään.

Edullinen laina ilman vakuuksia

Samblan kautta haettavien lainojen etuna on, ettei niiden saanti edellytä vakuuksia tai takaajaa. Kun lainan tarve ilmenee, ei sinun tarvitse siis käyttää aikaa pantattavan omaisuuden etsintään ja arviointiin, vaan voit hakea lainaa suoraan omilla tiedoillasi.

Vakuudetonta lainaa haettaessa lainapäätös on tiukasti sidottu hakijan arvioituun maksukykyyn. Voit siis varmistua siitä, että luottopäätös on suhteutettu juuri omaan tilanteeseesi, eikä sitä vääristä jokin yksi pois maksamasi suurempi hankinta.

Kun rahoituslaitoksen antamaa luottoa ei turvaa vakuus, voi lainansaanti olla hankalampaa ja saatava luotto kalliimpaa. Jos siis tavoitteena on löytää suurempi tai mahdollisimman edullinen laina, on hakemus suositeltavaa tehdä yhteishakijan kanssa.

Rinnakkaishakija vähentää rahoituslaitokseen kohdistuvaa taloudellista riskiä, minkä ansiosta se voi myöntää luottoa edullisemmin ehdoin. Jos siis mieleesi tulee jokin luotettava läheinen, joka olisi valmis takaamaan hakemasi lainan, voit hakea lainaa Samblalta myös rinnakkaishakijan kanssa.

Kuka voi saada edullista nettilainaa?

Edullista, vakuudetonta lainaa netin kautta voi hakea melkein kuka tahansa. Samblan yhteistyöpankit noudattavat rahoitusalalle tyypillistä kriteeristöä, minkä ansiosta lainaa voit hakea, kun:

 • Olet yli 18-vuotias
 • Nimissäsi on suomalainen pankkitili
 • Olet asunut pysyvästi Suomessa vähintään vuoden ajan
 • Säännölliset kuukausitulosi ovat vähintään 1000 euroa

Muista kuitenkin, että kriteeristö vaihtelee eri rahoituslaitosten välillä. Voi siis hyvinkin olla, että yksi yhteistyöpankeistamme edellyttää lainoille 21 vuoden ikää, kun toiselta positiivisen lainapäätöksen voi saada jo tätä aiemmin.

Etenkin suurten lainojen (yli 10 000 euroa) saanti voi edellyttää tiukemman taloudellisen kriteeristön täyttymistä. Jos tahdot parantaa mahdollisuuksiasi lainan saantiin, kannattaa hakemus täyttää vakaan taloudellisen tilanteen omaavan rinnakkaishakijan kanssa.

Näin haet edullista lainaa Samblalta

Luoton hakeminen voi olla etenkin ensikertalaiselle jännittävä kokemus. Sambla tekee lainojen vertailusta ja hakemisesta poikkeuksellisen helppoa.

 1. Suuntaa lainalaskuriin ja valitse mieleisesi lainasumma ja -aika. Samblan yhteistyöpankeilta lainaa voit saada 500 eurosta aina 60 000 euroon asti. Laina-aika voi tarvittaessa olla jopa 15 vuotta. Lyhyt laina-aika vähentää luoton kokonaiskustannuksia, mutta varmista silti, että kuukausierät eivät käy liian suuriksi.
 2. Täytä hakemus omilla tiedoillasi. Täysin sähköisessä hakulomakkeessa pyydetään erilaisia maksukyvyn arviointiin hyödynnettäviä tietoja. Yhteytemme on täysin salattu, eli henkilökohtaiset tietosi ovat meillä 100-prosenttisessa turvassa.
 3. Anna rinnakkaishakijan tiedot (valinnainen). Etenkin suurempaa lainaa hakevan on suositeltavaa lisätä hakemukseen yhteishakija. Mikäli päätät hakea lainaa jonkun luottamasi henkilön kanssa, muista lisätä lomakkeeseen myös hänen tietonsa.
 4. Lähetä lomake. Hakemuksen täyttö vie tavallisesti vain muutaman minuutin. Kun olet lisännyt tarvittavat tiedot ja tositteet, lähetä hakemus!
 5. Valitse mieleisesi lainatarjous. Saat tiedon lainatarjouksista joko sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelimitse 24 tunnin sisällä. Voit valita itse vaihtoehdoista itselle sopivimman tarjouksen. Jos mieleistä tarjoajaa ei löydy, voit lopettaa hakuprosessin tähän – ilman minkäänlaisia lisäkuluja!
 6. Allekirjoita sopimus ja saa rahat tilille! Mikäli löysit mieleisesi lainantarjoajan, on sinun nyt vain allekirjoitettava lainasopimus. Rahat siirretään tilillesi 1-3 arkipäivän kuluessa riippuen rahoituslaitoksesta, jonka valitsit.

Näin helppoa lainanhaku Samblalla on. Ei konttorikäyntejä, uteliaita pankkivirkailijoita tai odotusaikoja – meillä vertaat lainat omalta kotisohvalta käsin juuri silloin, kun lainalle on tarvetta!

Samblan sivuilla täytettävä hakemus on samanlainen, kuin mikä tahansa muunkin nettilainan hakuun käytettävä lomake. Tämä tarkoittaa, ettei sinun tarvitse nähdä lainojen kilpailuttamiseksi yhtään enempää vaivaa, kuin yleensäkään lainaa hakiessa.

Lainavertailulla siis löydät edullisinta mahdollisinta lainaa ilman vaivannäköä. Koska Samblan käyttö on täysin ilmaista eikä sido hakijaa mihinkään, ei syytä vertailun ohittamiselle oikeastaan ole.

Muista tarkistaa luottotiedot

Mikäli sinulta löytyy voimassa oleva maksuhäiriömerkintä, yhteistyöpankkimme eivät voi myöntää sinulle uutta lainaa. Luottotiedot tarkistetaan hakuprosessin yhteydessä automaattisesti, sillä lainantarjoajat haluavat varmistaa, että olet asiakkaana maksukykyinen.

Jos et ole varma siitä, onko sinulla maksuhäiriömerkintää, voit tarkistaa tämän Suomen asiakastiedosta ilmaiseksi kerran vuodessa. Jos tämä rekisteröi sinulta uusia maksamattomia laskuja 3 vuoden aikana, et voi hakea uutta edullista lainaa.

Mikäli et pysty maksamaan pois vanhoja laskuja, joista maksuhäiriömerkintä on rekisteröity, suosittelemme odottamaan 3 vuotta ennen uuden hakemuksen lähettämistä. Tämä siksi, että laskut usein poistuvat rekisteristä 3 vuoden aikana.

Edullinen laina on kytköksissä maksukykyyn

Vakuudettoman lainan hinnan määrittää suurilta osin hakijan arvioitu maksukyky. Tähän vaikuttaa moni seikka:

 • Työsuhde: Yrittäjyys nähdään riskitasoa lisäävänä tekijänä, kun taas pitkäaikainen työsuhde on maksukykyä kohottava tekijä.
 • Perhe: Vaikka perheellisyys nostaa kotitalouden menoja, nähdään se silti vakauttavana ominaisuutena. Sinkulle lainaa irtoaa siksi vaikeammin ja kalliimmin ehdoin, kuin perheelliselle.
 • Tulot: Etenkin suurten lainojen saantiin edellytetään vakaita ja riittoisia kuukausituloja.
 • Aiempi laina-aktiivisuus: Jos lainoja on ottanut tai hakenut aktiivisesti aiemmin, nähdään tämä epävakauden merkkinä. Kun lainan tarve siis ilmenee, kannattaa haussa hyödyntää Samblan kaltaisia lainavertailupalveluja useiden erillisten hakemusten lähettelyn sijaan.

Lainanotto edellyttää harkintaa

Vaikka edullista lainaa voi nyt löytää helpommin kuin koskaan ennen, ei lainanottoon tule ryhtyä täysin hetken mielijohteesta. Ennen hakemuksen täyttöä tärkeää on arvioida oma taloustilanne ja se, miten suureen kuukausierään pystyy sitoutumaan.

Usein kuulee sanottavan, että edullisin laina on se, jonka maksaa nopeasti pois. Vaikka tässä piilee totuuden siemen, ei laina ole enää edullinen siinä vaiheessa, jos päälle lisätään toistuvat viivästysmaksut. On siis parempi säätää kuukausierä mieluummin hieman arvioitua kykyä pienemmäksi, jottei arkea tarvitse elää liian varoen.

Edullinen laina mahdollistaa monet elämänlaatua kohottavat hankinnat, muttei sitä tule silti ottaa aivan turhuuksia varten. Jos siis tuntuu siltä, että vaikkapa lomamatkaa olisi mahdollista pitkittää pari kuukautta ja säästää kulujen kattamiseksi lainan oton sijaan, on tämä varsin vastuullinen vaihtoehto.

UKK - Usein kysytyt kysymykset

Miten löydän edullista lainaa?
Samblan lainavertailulla kilpailutat yli 22 yhteistyöpankin lainat, valiten niistä juuri itsellesi sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon.
Mikä korko lainalle tulee?
Yhteistyöpankkiemme tarjoamien lainojen todellinen vuosikorko on 4,9% ja 20% välillä. Lopulliseen korkoon vaikuttavat muun muassa rahoituslaitoksen omat käytännöt sekä arvioitu maksukykysi.
Kuinka nopeasti saan lainatarjoukset pankeista?
Saat tarjoukset kaikilta Samblan yhteistyöpankeilta 24 tunnin sisällä lainan hakemisesta.
Milloin edullinen laina maksetaan tililleni?
Siirtoaika riippuu siitä, mistä rahoituslaitoksesta päätät ottaa lainaa. Normaalisti lainanmaksu vie 1-3 arkipäivää sopimuksen allekirjoittamisajankohdasta.
Onko Samblan käyttö ilmaista?
Kyllä! Samblan käyttö on täysin ilmaista, eikä se myöskään sido sinua itse lainan ottoon.
Voinko maksaa lainan pois etujassa?
Kun otat vakuudettoman kulutusluoton Samblan kautta, sinulla on aina oikeus lyhentää lainaasi nopeammin. Tämä tarkoittaa sitä, että voit tehdä suurempia lyhennyksiä tai maksaa lainan pois etuajassa ilman kustannuksia.

Tässä valikoima 23 yhteistyöpankeista

img
img
img
img
img
img
Näytä lisää