img

Lainaa ilman luottotietoja

Syötä lainasumma.
Arvioitu kuukausierä  12 vuodessa
0 €/ kk*
Yhteistyökumppanimme voivat tarjota sinulle edullisemman koron, jos päätät yhdistää lainasi. Näin he voivat "ostaa pois" osia tai lainojesi kokonaissumman, ja yhdistää ne yhdeksi lainaksi.
Pyydämme sähköpostiosoitettasi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä ja lähettää sinulle hakemukseesi liittyviä tietoja. Mikäli sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla numeroon 09 42 45 6000
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme antaa sinulle tietoja hakemuksestasi. Mikäli tarjous hyväksytään, pankit käyttävät tätä numeroa yhteydenpitoon.
Haettu lainasumma

35000

           
Laina-aika

12 vuotta

Turvallinen
Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Esimerkkilaskelma: kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr}% laskettuna tyypilliselle lainasummalle {totalAmount}€, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee}€, avausmaksu {arrangementFee}€ ja nimelliskorko {interestRate}%. Takaisin maksettava summa on tällöin {totalCost}€, eli {monthlyCost}€/kk. Lopullinen todellinen vuosikorko, laina-aika ja kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500€ - 60000€. Asiakasarviot perustuvat palvelua käyttäneiltä asiakkailta sähköpostitse pyydettyihin arvioihin.

Helppokäyttöinen palvelu
Edulliset tarjoukset
Vertaa lukuisia lainantarjoajia
Helppokäyttöinen palvelu
Edulliset tarjoukset
Vertaa lukuisia lainantarjoajia

Onko tavoitteenasi saada lainaa ilman luottotietoja? Samblan kautta voit kilpailuttaa kymmenet lainanmyöntäjät kerralla ja hakea sinulle sopivaa lainaa. Lainahakemuksen voit tehdä aina. Huomaa kuitenkin, että luottotietosi tarkastetaan, jotta luotonmyöntäjät voivat varmistaa lainan sopivuuden sinulle.

Laina luottotiedottomalle – kannattaako se?

Luottotiedottoman on yleisesti ottaen vaikea saada lainaa. Maksuhäiriömerkintäinen on lainanantajalle aina iso riski, eikä lainaa välttämättä myönnetä, vaikka elämäntilanne olisikin muuttunut.

Mikäli luottohäiriömerkintä on johtunut vain hetkellisestä elämäntilanteesta, voi joissain tapauksissa lainaa koittaa hakea esimerkiksi rinnakkaishakijan kanssa tai vakuuksien avulla. Jos elämäntilanne ei kuitenkaan ole muuttunut, ei uutta lainaa kannatta ottaa.

Sambla kilpailuttaa kerralla yli 20 pankkia ja luotonmyöntäjää. Mahdollisuutesi saada lainaa eri tilanteissa paranevat, kun lainaa haetaan useasta paikasta.

Kaikki palvelussamme mukana olevat lainayhtiöt ovat luotettavia pankkeja tai luotonmyöntäjiä, jotka lähtökohtaisesti tarkastavat jokaisen luottotiedot.

Jos haet lainaa ilman luottotietoja, pidä nämä mielessä:

 • Huomaa, että lainaa ei aina ole mahdollista saada lainkaan
 • Mahdollisen tarjottavan lainan korko voi olla huomattavan korkea
 • Älä hae lainaa epäilyttävästä paikasta
 • Lainavaihtoehdot kannattaa vertailla

Samblan kautta voit hakea myös yhdistelylainaa vanhojen lainojen maksamiseksi. Yhdistämällä vanhat lainat voit säästää lainan kuluissa ja tehdä lainanhoidosta helpompaa. Samalla saat uuden maksusuunnitelman.

Miksi lainaa kannattaa hakea Samblalta?

Samblan palvelussa on mukana ainoastaan luotettavia ja turvallisia lainayhtiöitä. Lainan hakeminen meiltä on siis turvallista – tilanteestasi riippumatta.

Jos joku palvelu mainostaa lainaa ilman luottotietojen tarkastusta, saattaa kyseessä olla huijaus. Kaikki vastuulliset ja kohtuullista korkoa perivät lainayhtiöt nimittäin tarkastavat luottotiedot myös pienemmissä lainoissa.

Lainatietojen tarkastaminen suojaa myös lainanhakijaa ottamasta lainaa, jota ei ole varaa maksaa takaisin.

Maksuhäiriömerkintä – miksi ja milloin?

Luottotiedot ovat sähköinen tietokanta, joka pitää kirjaa siitä, miten henkilö on hoitanut raha-asiansa lähimenneisyydessä. Suomessa tietoja ylläpitävät Asiakastieto.fi sekä Bisnode.

Omien luottotietojen tarkastaminen on ilmaista kerran vuodessa. Muutoin tietojen tarkastaminen maksaa parikymmentä euroa.

Toisen henkilön luottotiedot on mahdollista tarkastaa vain silloin, kun se on jonkin rahallisesti arvokkaan sopimuksen kannalta välttämätöntä. Esimerkiksi vuokran- ja lainanantajat tarkastavat hakijoidensa luottotiedot saadakseen käsityksen heidän maksukyvystänsä ja luotettavuudesta.

Suomen luottotietojärjestelmä

Suomessa seurannan kohteena ovat ainoastaan niin sanotut negatiiviset luottotiedot. Mikäli takaisinmaksut ja muut raha-asiat on hoitanut aina ajallaan ja sovitusti, ovat luottotiedot ”puhtaat”.

Maksuhäiriömerkintä tulee tietoihin vain silloin, jos esimerkiksi lainan maksuerät on jättänyt toistuvasti tekemättä.

Kun luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintä, käytetään tästä arkikielessä nimitystä ”luottotietojen menetys”. Elämän eri hankintoja tämä voi hankaloittaa merkittävästi. Lainaa luottotiedottomalle, kuten lainaa työttömälle tai lainaa 18 vuotiaalle, voi esimerkiksi olla vaikea saada.

Uuden lainan saannin lisäksi myös vuokra- tai osamaksusopimuksia voi olla vaikea saada ilman luottotietoja.

Eri maksuhäiriömerkinnät ja lainansaanti

Maksuhäiriöitä on monenlaisia. Niiden vakavuustaso riippuu siitä, mitä kautta tieto maksuhankaluuksista on rekisteriin päätynyt.

Jotkin rahoituslaitokset antavat uutta lainaa luottotiedottomalle silloin, kun rekisterin merkinnät ovat lieviä ja maksukyky hyvä.

Kaikista lievin on henkilön itsensä asettama maksuhäiriömerkintä. Tällaisen voi asettaa ja perua silloin, kun tahtoo estää lainan ottamisen.

Muiden ilmoittamat maksuhäiriömerkinnät

Muissa tapauksissa lyhyen keston merkinnät syntyvät sellaisista maksujen häiriintymisistä, jotka eivät ole ehtineet päätyä perintään asti. Tavallisesti tällaisen saa lainan tai osamaksun takaisinmaksun estymisestä, josta tieto luottotietorekisterissä säilyy pari vuotta.

Kaikkein vakavimpia merkintöjä ovat velkojan, käräjäoikeuden ja ulosoton ilmoittamat merkinnät. Ne säilyvät rekisterissä lähes poikkeuksetta ainakin kolme vuotta, joskin myös niiden vakavuutta on mahdollista lieventää.

Kesto riippuu pitkälti siitä, kuinka usein maksuongelmat toistuvat tai kuinka nopeasti henkilö saa raha-asiansa kuntoon.

 • Maksuhäiriömerkintä pysyy rekisterissä yleensä muutaman vuoden
 • Lainansaanti on huomattavasti vaikeampaa, jos luottotiedoista löytyy maksuhäiriömerkintä
 • Maksuhäiriömerkinnän tyyppi voi vaikuttaa lainansaantiin

Lainanhaku luottotiedottomana

Nykyisin kaikki lainanantajat tarkistavat hakijoidensa luottotiedot. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö lainaa ilman luottotietoja voisi hakea tai saada.

Hakijalle hankalalta voi tuntua se, että useimpien rahalaitosten sivuilla ei kerrota tarkkaan, minkä kriteerien täyttymistä eri suuruisiin lainoihin edellytetään. Koska maksuhäiriömerkintä on etenkin useimpien pienten lainanmyöntäjien karttama ominaisuus, saattaa luottotiedoton hukata paljonkin aikaa täyttäen hakemuksia useilla eri sivustoilla, saaden kustakin negatiivisen lainapäätöksen.

Luottotiedot menettäneen tai muutoin taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevan on erityisen suositeltavaa käyttää netin lainavertailupalveluja. Samblan kaltaisilla sivustoilla lainanhakija voi verrata useat eri toimijat, mikä lisää todennäköisyyttä saada jostakin yhteistyöpankista lainaa heti tilille ilman luottotietoja.

Mistä voi saada lainaa ilman luottotietoja?

Valtaosa rahoituslaitoksista ei myönnä uutta lainaa luottotiedottomalle. Aiempi maksuhäiriömerkintä kertoo myöntäjälle, että hakija on jättänyt aiemmat lainaeränsä maksamatta, ja rahoituslaitoksen toiminnalle keskeistä on saada myöntämänsä laina ajallaan takaisin.

On kuitenkin joitain erityistilanteita, joissa jotkin toimijat ovat valmiita myöntämään lainaa hakijalle ilman luottotietoja. Pikavippi ilman luottotietoja kannattaa kuitenkin ottaa lainavertailua hyödyntäen, sillä näissä ehdot ovat usein tiukat ja korot korkeat.

Tulo- ja menovirroilla on tapana muuttua. Ehkäpä omat tulosi ovat kasvaneet edellisistä lainoista, joista maksuhäiriömerkintä lopulta tuli? Mikäli tulosi ovat jo vakaat, on lainaa mahdollista saada helpommin, kuin muissa tilauksissa.

Toinen tehokas keino on lisätä lainaan rinnakkaishakija. Kun lainanmyöntäjä tietää, että oman makukykysi hankaloituessa joku muu maksaa otetun velan, pystyy se antamaan lainaa luottotiedottomalle – vieläpä edullisemmalla korolla.

Miten lainanhaku Samblan kautta tehdään?

Lainanhaku Samblan kautta on helppoa. Oikeastaan ainut ero lainanhakuun jonkin tietyn rahoituslaitoksen sivuilla on se, että Samblalla hakemus lähetetään lukuisalle yhteistyöpankille ja -rahoituslaitokselle.

Hae lainaa kolmessa vaiheessa:

 1. Täytä lainahakemuksesi
 2. Lainayhtiöt voivat lähettää sinulle tarjouksia
 3. Valitse halutessasi edullisin ja sopivin laina

Mikäli olet hakenut lainaa jo aiemmin, ovat hakemuksessa kysyttävät tiedot jo ennestään tuttuja. Samblan hakemuksessa kysytään yleisestikin lainanhakuun tarvittavia tietoja, kuten asumismuotoa, tulotietoja, siviilisäätyä sekä henkilötunnusta.

Kaiken kaikkiaan Samblan lainahakemuksen täyttö vie vain muutaman minuutin. Kun hakemuksen on täyttänyt ja lähettänyt, välittää Sambla sen yhteistyökumppaneillensa. Vertailun tuloksia voi tyypillisesti odottaa takaisin vuorokauden sisällä.

Sambla kertoo yhteistyöpankeilta saatavista lainatarjouksista hakijalle puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostiviestillä. Näin voit valita lainatarjouksista juuri itsellesi parhaimman vaihtoehdon.

Kun tämä on tehty, kerrotaan sinulle, miten laina tulee maksaa takaisin.

Mitä hyötyä on lainojen vertailusta?

Ensiksi mainittakoon, että Samblan yhteistyöpankit ovat ennalta valikoituja, luotettavia oman alansa edelläkävijöitä. Tämä tarkoittaa, että kauttamme haettu pikavippi ilman luottotietoja tulee luotettavalta, lakia noudattavalta toimijalta.

Näin voit saada lainaa heti tilille ilman luottotietoja sen sijaan, että haaskaisit aikaa luotettavien toimijoiden seulontaan itse.

Toinen ja pääasiallinen hyöty on potentialliset säästöt. Rahoituspalvelut ovat korkean kilpailun alaa, jossa ero halvimman ja kalleimman lainatarjouksen välillä voi helposti yltää satoihin euroihin.

Vertaamalla lainat Samblalla voit mahdollisuuksien mukaan saada lainaa ilman luottotietoja sieltä, mistä lainaa voi olla mahdollista saada kaikkein edullisimmin.

Kolmas etu koskettaa etenkin sinua, jolta löytyy maksuhäiriömerkintä. Netistä on erittäin hankalaa saada lainaa ilman luottotietoja, ja siksi yksittäisten rahoituslaitosten sivuilla seikkailu johtaa usein toistuviin pettymyksiin.

Maksuton ja monipuolinen lainavertailu

Samblan lainahakemus vertaa useita yhteistyöpankkeja, ja ken tietää – ehkäpä rinnakkaishakijalla saisit näistä joltakin lainaa ilman luottotietoja.

Luottotiedot menettäneellä rahatilanne on usein tiukka, ja me Samblalla ymmärrämme tämän. Lainalaskurilla voit hakea lainaa heti tilille ilman luottotietoja täysin ilmaiseksi!

Palvelumme ei sido sinua lainanottoon, mutta mikäli päädyt ottamaan joltakin pankeistamme lainan, saamme heiltä tästä palkkion.

Siispä Samblan lainavertailun avulla voit löytää nopeasti ja ilmaiseksi ne toimijat, joilta on mahdollista saada lainaa ilman luottotietoja. Mahdollisuuksiasi parantaa toki yleinen tulotilanteesi sekä rinnakkaishakijan olemassaolo.

Lainojen yhdistäminen Samblalla

Pikavippi ilman luottotietoja on hyödyksi etenkin silloin, kun tarkoituksena on entisten lainojen yhdistäminen.

Kun edelliset lainat yhdistää uuden, kilpailutetun lainan alle, voi niiden takaisinmaksussa säästää helposti satojakin euroja. Korkokatot sekä rahoituslaitosten tarjoamat korot vaihtelevat monien tekijöiden seurauksena, ja siksi nyt saatava laina voi hyvinkin olla halvempi, kuin aiemmin saadut sopimukset.

Yhdistelylaina koituu edullisemmaksi myös turhien sivukulujen karsiutumisen takia. Yhdestä lainasta maksat muun muassa vain yhtä tilinhoitomaksua, kun taas useista laina- ja osamaksusopimuksesta veloitetaan kustakin omat, erilliset sivukulunsa.

Lainojen yhdistäminen myös selkeyttää velkojen takaisinmaksua. Usein maksuhäiriömerkintä on seurausta siitä, ettei johonkin kuukausierään muistanut tai osannut varautua oikein.

Kun tämä sitten on toistunut useamman kerran, on uusien lainaerien maksusta tullut entistäkin hankalampaa.

Näin lainojen yhdistäminen tapahtuu

Lainojen yhdistämisen ei tarvitse onneksi olla vaikeaa. Jos luottotiedot ovat aiemmin menneet kalliiden pikavippien ja kulutusluottojen kanssa, kannattaa ne yrittää järjestellä myöhemmin edullisemmaksi lainaksi.

Samblalta voit kilpailuttaa yhdistelylainan nopealla nettihakemuksella:

 1. Täytä hakemus lainojen yhdistämiseksi
 2. Vertaamme ja kilpailutamme lukuisia pankkeja ja luotonmyöntäjiä
 3. Valitse edullisin vaihtoehto ja voit säästää joka kuukausi

Huomaa, että yhdistelylainaakaan ei kuitenkaan välttämättä ole mahdollista saada ilman luottotietoja.

Mahdollisuuksiasi saada lainaa ilman luottotietoja yhdistelyä varten parantaa se, jos haet lainaa rinnakkaishakijan kanssa. Jos lainoja on määrällisesti paljon tai niiden yhteissumma suuri, on Samblan lainakilpailutuksella ja yhdistelyllä mahdollista saada useiden satojen eurojen säästöt takaisinmaksun ajalta.

Mihin luottotiedoton voi tarvita lainaa?

Kuten sanottu, maksuhäiriömerkinnän kestoon vaikuttaa usein se, miten pian henkilökohtaisen taloutensa saa jälleen mallilleen. Rahantarve yllättää luottotietonsa menettäneen siinä missä kenet tahansa muunkin, ja tällöin on saatava pikavippi ilman luottotietoja.

Omaa taloutta myöskään harvoin saa raiteilleen ilman investointeja. Saattaa olla, että henkilö on löytänyt uuden tienaamistavan, jonka aloittaakseen tämä tarvitsee lainaa heti tilille ilman luottotietoja.

Auto ja tietokone ovat nykyajan työelämässä lähestulkoon välttämättömyyksiä, ja siksi kannattavia investointeja myös luottotietonsa menettäneelle.

Liki 400 000 suomalaisella on luottotiedoissaan jokin maksuhäiriömerkintä. Jokainen elämä on tarpeiltaan uniikki, ja siksi erilaisia käyttökohteita pikavipille löytyy paljon.

Omien luottotietojen tarkistus

Lähestulkoon meiltä jokaiselta on joskus jäänyt jokin lasku maksamatta. Saattaa olla, että näin on käynyt sinulle joidenkin aiempien osamaksu- tai pienlainasopimusten kanssa ilman, että luottotietosi olisivat kuitenkaan menneet.

Maksuhäiriömerkintä edellyttää pidempää prosessia, jossa velallinen ei ole – laskusta, useista muistutuksista tai vaatimuksista huolimatta – maksanut lainansa takaisinmaksueriä sovitulla tavalla. Vaikka sinulta siis olisikin joskus jäänyt jokin lasku maksamatta, ei tämä tarkoita, että rekisterissäsi olisi maksuhäiriömerkintä.

Halutessasi voit tarkistaa luottotietosi, ennen kuin haet uutta lainaa. Oman luottorekisterin voit tarkistaa kerran vuodessa ilmaiseksi Suomen Asiakastiedosta:

 1. Mene asiakastiedon sivuille
 2. Siirry kuluttajille -> henkilöiden luottotiedot -> selvitä omat luottotietosi
 3. Tarkasta luottotietosi tunnistautumalla pankkitunnuksilla

Muissa tapauksissa raportin saanti maksaa parikymppiä. Näin voit saada reaaliaikaisen tiedon tilanteestasi ja siitä, hakisitko lainaa ilman luottotietoja vaiko niiden ollessa puhtaat.

Laina ilman luottotietoja ei aina ole riskitön

Kun rekisteristä löytyy jo aiempi maksuhäiriömerkintä, on entistäkin tärkeämpää varmistaa oma maksukyky ennen lainanottoa. Lainaa ilman luottotietoja tulee hakea vain silloin, kun tietää pystyvänsä maksamaan lainasumman takaisin ilman viivästyksiä.

Jos uusia maksuhäiriöitä pääsee kertymään aiempien viivästysten päälle, on käsillä nopeasti ikävä kierre. Pikavippi ilman luottotietoja kannattaa ottaa vasta sitten kun on arvioinut kuukausierien sopivan omaan budjettiin – pitäen myös mielessä mahdolliset tulo- ja menoerien pienet muutokset.

Valitse tarpeisiisi sopiva laina

Uuden lainan harkinta kannattaa toki aloittaa käyttökohteen tarpeellisuuden arvioinnilla. Vaikka joiltakin rahoituslaitoksilta on mahdollista saada lainaa heti tilille ilman luottotietoja, ei tähän tule lähteä heppoisin perustein.

Kannattavin laina tässä tilanteessa on sellainen, joka käytetään omaa taloustilannetta tai hyvinvointia parantaviin ostoksiin.

Vakuudetonta lainaa ottaessa on oltava erityisen tarkka, sillä jo vain 60 päivän myöhästyminen kuukausierien maksusta oikeuttaa luotonmyöntäjän ilmoittamaan maksuhäiriöstä luottorekisteriin. Koska maksuhäiriömerkinnät säilyvät tyypillisesti rekisterissä 2-3 vuotta, voi tämä hankaloittaa vuokra-asunnon tai osamaksusopimusten saantia myös nykyisten maksuhäiriömerkintöjen poistuttua.

Milloin lainaa ei kannata hakea ilman luottotietoja?

Todettakoon, että luottotiedot menettäneen kannattaa aina harkita lainaa tarkoin. Lainaa ei myöskään kannata hakea paikasta, joka mainostaa jättävänsä luottotiedot tarkastamatta.

Sen sijaan luottotietojen puutteesta kannattaa olla avoin, ja hakea lainaa vain luotettavilta pankeilta ja luotonmyöntäjiltä. Joskus on parempi jättää laina ottamatta, vaikka se lyhyellä aikavälillä vaikuttaisin taloustilanteeseen negatiivisesti.

Älä hae lainaa, jos:

 • Et pysty maksamaan sitä takaisin
 • Tarjottu korko on huomattavan korkea
 • Hakisit lainaa kattamaan elämäntapaa, johon sinulla ei ole varaa

Maksuhäiriömerkintä on normaalia

Suomesta maksuhäiriömerkintäisiä löytyy jo satoja tuhansia. Oli tarkoituksena siis hakea lainaa ilman luottotietoja tai apua oman talouden järjestelyyn, ei luottotiedottomuutta tule hävetä.

Unohtumiset ovat osa elämää. Luottotiedottomuuteen yhdistetty stigma on pitkälti seurausta vain siitä, että luoton- ja vuokranantajat pyrkivät varmistamaan omat tuottonsa – mikä sekin on täysin ymmärrettävää.

En saanut lainaa ilman luottotietoja – mitä nyt?

Maksuhäiriömerkinnän omaaville hakijoille lainaa myönnetään harvoin. Jos et siis saanut lainaa ilman luottotietoja, mutta rahan tarve on silti säilynyt ennallaan, on alettava miettiä muita vaihtoehtoja.

Ensimmäinen vaihtoehto on tietenkin rahan lainaaminen perheeltä tai tuttavilta, mutta tämän me kaikki taatusti tekisimme ennen varsinaisen lainan harkitsemista, jos se olisi mahdollista. Siispä paremmin tarpeeseen vastaava toimi voisi olla pienten lisätienistien saanti hanttihommilla tai kodin turhan irtaimiston myymisellä.

Jos tämäkään ei tuo riittävää apua, on viimeinen oljenkorsi saada lainaa ilman luottotietoja niin sanottu sosiaalinen luotto. Suomessa jotkin kunnat myöntävät näitä lainoja sellaisille henkilöille, jotka ovat hankalassa taloudellisessa tilanteessa.

Maksukyvyn on kuitenkin oltava todistettavasti hyvällä tolalla, jos sosiaalista luottoa tahtoo saada.

Miten vältän maksuhäiriömerkinnät jatkossa?

Maksuhäiriömerkintöjen välttämisessä keskeistä on itsensä tunteminen. Jollekin muulle toimiva maksustrategia saattaa johtaa omien persoonallisuuspiirteidesi myötä maksuerien unohtumiseen ja ongelmiin.

Jos sinulla on esimerkiksi pakostakin tapaa mennä yli asettamasi kuukausibudjetin, älä odota ihmemuutosta lainaa ottaessa. Ajattelemme usein optimistisen virheellisesti, että jokin yksi asia (kuten lainanotto) pystyy motivoimaan meidät kaikkien vikojemme muuttamiseen.

Kannattavampaa on huomioida omat käytösmallit ja asettaa itselleen realistisia tavoitteita. Jätä kuukausibudjettiin tilaa virheille, ja ota lainaa riittävän pitkällä maksuajalla, jotteivat takaisinmaksuerät ole ylitsepääsemättömän suuria.

Muista myös laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Monen härpäkkeen osto asian löytöhetkellä tuntuu houkuttelevalta, mutta lainan ajallaan maksulla voit säästää itsesi huomattavalta stressiltä ja lisämenoilta.

Vaikeassa rahatilanteessa on priorisoitava

Jos rahatilanne on tiukka, pyri ensisijaisesti maksamaan välttämättömyydet, kuten terveellinen ruoka, vuokra ja lainaerät.

Tärkeää olisi varmistaa, ettei yksikään lainaerä jää maksamatta. Vaikka yksittäisen laskun maksamatta jättö voi tuntua pieneltä asialta, ei se tulevaisuuden itsesi mielestä ehkä sitä enää ole.

Elämän yllättävät menot koskevat meistä kaikkia, ja kun viivästysmaksut mätkäistään samalle kuukaudelle tällaisten hankintakulujen kanssa, on stressi taattu.

Älä myöskään häpeä pyytää tarvitessa apua. Jos oman talouden hallinta tuntuu hankalalta, pyydä apua luotetulta ystävältä tai perheenjäseneltä.

Hae Samblalta lainaa

Samblalta voit hakea lainaa kerralla useasta paikasta. Me kilpailutamme ja vertailemme kulutusluotot puolestasi.

Luottotietosi tarkistetaan lainaa hakiessa. Lainayhtiöt voivat kuitenkin halutessaan tarjota lainaa omaan kokonaisharkintaansa perustuen.

Samblalta voit hakea myös yhdistelylainaa vanhojen kalliiden lainojen yhdistämiseksi. Näin voit säästää lainakuluissa ja helpottaa talouden hoitoa.

UKK - Usein kysytyt kysymykset

Miten maksuhäiriömerkintä vaikuttaa lainanhakuun?
Nykyään kaikki pankit ja rahoituslaitokset tarkistavat hakijoidensa luottotiedot ennen lainan myöntämistä. Maksuhäiriömerkintä kertoo maksamatta jätetyistä osamaksu-/lainasopimuksen eristä, ja on siksi monelle lainanmyöntäjälle varoittava merkki.
Mistä tiedän, onko minulla maksuhäiriömerkintää?
Voit tarkistaa luottotietosi ilmaiseksi kerran vuodessa. Muissa tilanteissa Suomen Asiakastieto veloittaa raportista parikymmentä euroa.
Miten voin saada lainaa ilman luottotietoja?
Useimmat rahoituslaitokset eivät anna lainaa hakijoille, joilla on maksuhäiriömerkintä. Lainaa ilman luottotietoja on kuitenkin mahdollista saada, jos tulotasosi ja asuinmuotosi ovat myöntäjän mielestä hyvät tai haet lainaa rinnakkaishakijan kanssa.
Miksi lainoja ei yleensä myönnetä luottotiedottomalle?
Lainaa ilman luottotietoja myönnetään harvoin, koska jos hakijalla on ollut maksuvaikeuksia aiemminkin, on näiden toistuminen rahoituslaitoksen näkökulmasta katsottuna todennäköistä. Pankin ensisijaisena tavoitteena lainan myönnössä on se, että se saa lainan korkoineen takaisin sopimuksessa määrätyn ajan mukaisesti.
Mikä korko hakemassani lainassa on?
Lopullinen korko selviää vasta vertailun jälkeen valitsemastasi lainasopimuksesta. Muista, että mitä suurempi rahoituslaitokseen kohdistuva riski, sitä suurempi yleensä myös korko on. Jos siis pystyt hakemaan lainaa rinnakkaishakijan kanssa, on tästä hyöty myönteisen lainapäätöksen sekä edullisemman lainan saannissa.
Miten maksuhäiriömerkinnän saa pois?
Maksuhäiriömerkintää ei pysty itse poistamaan. Se poistuu automaattisesti 2-5 vuoden jälkeen merkinnän saannista. Vaikka velan poismaksu ei siis poista maksuhäiriömerkintää, auttaa oman talouden kuntoon saanti välttymään muilta maksuhäiriömerkinnöiltä.
Mikä hyöty on lainojen kilpailutuksesta?
Kuten nimestä saattaa päätellä, tarkoitetaan lainojen kilpailutuksella useiden rahoituslaitosten lainatarjousten vertailua. Näin löytää voit itsellesi kaikkein edullisimman lainan, säästäen samalla aikaa luotettavien toimijoiden seulonnasta ja erillisten hakemusten täytöstä.

Yhteistyökumppanimme

Näytä lisää