Lainaa 18-vuotiaalle – miten ja milloin?

Syötä lainasumma.
Arvioitu hinta  12 vuodessa
0 €/ kk*
Yhteistyökumppanimme voivat tarjota sinulle edullisemman koron, jos päätät yhdistää lainasi. Näin he voivat "ostaa pois" osia tai lainojesi kokonaissumman, ja yhdistää ne yhdeksi lainaksi.
Pyydämme sähköpostiosoitettasi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä ja lähettää sinulle hakemukseesi liittyviä tietoja. Mikäli sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla numeroon 09 42 45 6000
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme antaa sinulle tietoja hakemuksestasi. Mikäli tarjous hyväksytään, pankit käyttävät tätä numeroa yhteydenpitoon.
Haettu lainasumma

35000

           
Laina-aika

12 vuotta

Turvallinen
Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäsopimuksen ja vahvistan lukeneeni Tietosuojakäytännöt

Esimerkkikorko Lainan ollessa {totalAmount} €, {repaymentTimeYears}v. laina-ajalle, on kuukausierä {monthlyCost} €. Tällöin lainan kokonaiskulut ovat {totalCost} €, nimelliskorko 8 % ja todellinen vuosikorko {interestRate} % (sis. laskutuslisä 0 € ja 0 €). ja laina-aika 1-20v. Välillä

Lainaa 18-vuotiaalle
Yli 20 luotonmyöntäjän kilpailutus
Sinulle parhaat lainaehdot

Tietyt luotonmyöntäjät ja pankit tarjoavat lainaa 18-vuotiaille, mutta vain tietyissä tilanteissa. Monet pankit voivat vaatia tätä korkeampaa ikää etenkin vakuudettomien lainojen osalta.

Rajoituksia liittyy myös säännöllisten tulojen määrään sekä elämäntilanteeseen. 18-vuotiaana lainan saaminen on yksinkertaisesti keskimäärin vaikeampaa kuin myöhemmin.

Parhaassa asemassa lainaa saamaan on 18-vuotias, joka käy säännöllisesti – ja mielellään kokopäiväisesti – töissä. Kokonaan ilman tuloja tai työttömänä lainaa ei ole mahdollista saada.

Samblan avulla voit kilpailuttaa yli 20 pankkia ja luotonmyöntäjää. Voit tehdä lainahakemuksen, kunhan olet yli 18-vuotias ja säännölliset tulosi ovat yli 1 000 euroa kuukaudessa.

Lainaa 18v – ota ikärajat huomioon

Täysi-ikäiset suomalaiset voivat hakea lainaa pankin tai muun luotonmyöntäjän kautta. Tätä nuoremmille lainaa ei voida myöntää.

18 vuotta täyttänyt saattaa kuitenkin huomata, että monessa paikassa lainan ikäraja on selvästi korkeampi. Joissain paikoissa vain 19 vuotta täyttänyt saa lainaa, ja jossain ikäraja voi olla paljon korkeampikin. Kaikki on aina pankki- ja rahoituslaitoskohtaista.

Ota nämä huomioon, kun haet lainaa 18-vuotiaana:

 • Kaikki pankit tai luotonmyöntäjät eivät myönnä lainaa 18-vuotiaalle – laina kannattaa siis kilpailuttaa, jotta saisit tarjouksen todennäköisemmin
 • Luottotietojesi on oltava kunnossa, jotta saat lainaa
 • Lainaa ei voi, eikä kannata ottaa, jos sinulla ei ole säännöllisiä tuloja

Luotonmyöntäjät asettavat usein korkeampia ikärajoja, koska keskimääräinen 18-vuotias on riskialtis asiakas. Tulot eivät usein ole vielä juuri täysi-ikäisenä suuret, jos niitä ylipäätänsä on, eikä kokemusta rahankäytöstä ja lainoista vielä ole samalla tavalla kuin vanhemmilla asiakkailla.

Miten lainaa sitten voi saada 18-vuotiaana?

 • Sinulla täytyy olla säännölliset tulot
 • Lainaa on haettava paikasta, jonka ikäraja on 18 vuotta
 • Kilpailuttamalla mahdollisuutesi saada lainaa ovat paremmat

Näin Samblan lainan kilpailutus toimii

Samblan kautta lainan kilpailutus onnistuu helposti. Yhden lainahakemuksen avulla voit kilpailuttaa kerralla yli 20 pankkia ja luotonmyöntäjää.

Ikärajamme lainan hakemiseen on 18 vuotta. Koska kilpailutamme useat lainanmyöntäjät, todennäköisyytesi saada lainaa on parempi.

 1. Täytä lainhakemus Täytä lainahakemuksesi omin tiedoin. Täytä tiedot rehellisesti ja oikein, sillä luotonmyöntäjä tarkistaa ne. Tässä vaiheessa voit syöttää myös haetun lainan määrän ja laina-ajan. Isomman lainan saaminen nuorena on kuitenkin vaikeampaa.
 2. Me kilpailutamme lainan puolestasi Seuraavaksi me lähetämme lainahakemuksesi eteenpäin ja hoidamme kilpailutuksen puolestasi. Ne luotonmyöntäjät, jotka ovat valmiita tarjoamaan lainaa, lähettävät tässä vaiheessa tarjouksensa.
 3. Otamme yhteyttä ja voit valita haluamasi lainan Seuraavaksi otamme sinuun yhteyttä lainahakemuksesi tiimoilta. Esittelemme lainatarjoukset, joista voit valita haluamasi. Lainahakemus ei kuitenkaan sido sinua mihinkään, joten voit myös olla hyväksymättä tarjouksia.

Pikavippi 18v – muuttunut lainsäädäntö

Pikavippejä mainostettiin aikoinaan aggressiivisesti myös nuorille asiakkaille. Tämä johtui osin siitä, että lainsäädäntö ei juuri asettanut rajoja koroille tai kuluille – nuoren asiakkaan pikavipin todellinen vuosikorko saattoi olla todella korkea.

Nykyään voimassa on onneksi 20 %:n lakisääteinen korkokatto, joka koskee kaikkia vakuudettomia lainoja. 18-vuotiaan pikavipin korko ei voi olla enää niin korkea kuin aikoinaan.

Samalla luotonmyöntäjien ja pankkien on oltava tarkempia sen kanssa, kenelle lainaa myönnetään. Valtavat korkokulut eivät enää riitä kattamaan luottotappioita, jos lainoja jaetaan ilman kunnon taustatarkistuksia.

Myös pikavippejä koskeva lainsäädäntö on johtanut kahteen asiaan:

 • Pikavippien korot eivät voi enää olla niin korkeita
 • 18-vuotiaana on vaikeampi saada lainaa tai pikavippejä

Jos haet pikavippiä 18v:nä, kannattaa laina ehdottomasti kilpailuttaa. Kilpailuttamalla mahdollisuutesi ylipäätänsä saada lainaa ovat paremmat, ja voit saada lainalle parhaan mahdollisen koron.

Pikavippi heti tilille 18v

Pikavippi on mahdollista saada nopeastikin tilille. Heti tilille maksettavan pikavipin osalta kannattaa kuitenkin olla tarkkana korkojen ja kulujen kanssa.

Vaikka hakisit vain pientä lainasummaa, kannattaa hakea mieluummin vakuudetonta lainaa kilpailuttamalla, kuin nostaa yhden lainanmyöntäjän pikavippi ilman korkojen tai kulujen vertailua.

Samblan kautta voit saada lainaa nopeasti myös 18-vuotiaana. Ilmainen lainahakemus ei sido sinua mihinkään.

Miksi luotonmyöntäjillä on toisinaan korkeammat ikärajat?

Luotonmyöntäjät voivat vapaasti valita asiakkaansa ja valita omanlaisensa ikärajat lainatuotteille. Ikäraja on aina vähintään 18 vuotta, mutta se voi olla myös selvästi korkeampi.

Luotonmyöntäjät tarjoavat lainaa vain sellaisille asiakkaille, joiden he uskovat pystyvän maksamaan lainan takaisin. Tämä johtaa siihen, että ikärajan asettaminen voi helpottaa hommaa.

18-vuotiailla ei ole vielä niin paljoa kokemusta talousasioiden hoitamisesta, joten osa luotonmyöntäjistä ei halua ottaa ollenkaan riskiä. Kategorisen ikärajan asettaminen säästää myös aikaa, jos suurin osa 18-vuotiaiden hakemuksista hylättäisiin joka tapauksessa.

Kaikki perustuu siis henkilökohtaiseen luottoluokitukseen. Samalla tavalla, kun autovakuutus on kalliimpi nuorille, jotka eivät ole vielä kerryttäneet kokemusta ja vakuutuksen bonuksia, myös lainojen korot ovat korkeampia – tai lainaa ei ole mahdollista saada ollenkaan.

Ehdot lainan saamiseksi 18-vuotiaana

Samblan kautta 18-vuotias voi hakea lainaa, mutta tähän liittyy kuitenkin tiettyjä ehtoja, joiden on täytyttävä.

18-vuotias voi hakea lainaa Samblan kautta, jos kaikki seuraavat ehdot täyttyvät:

 • Säännölliset kuukausittaiset tulosi ovat vähintään 1 000 euroa
 • Olet ollut rekisteröityneenä Suomeen vähintään vuoden ajan
 • Luottotietosi ovat kunnossa
 • Olet vähintään 18-vuotias

18-vuotias ei voi saada lainaa kovin isoja summia. Tuloilla ja elämäntilanteella on merkittävästi vaikutusta siihen, paljonko lainaa voi maksimissaan saada.

Milloin laina ei kannata?

Moni juuri täysi-ikäisyyden saavuttanut nauttii iän tuomista eduista ja vapaudesta. Näihin kuuluu myös taloudellinen vapaus tehdä omilla rahoillaan, mitä haluaa.

Taloudelliseen vapauteen kuuluu myös vastuu. Lainan hakeminen ei aina ole järkevä ratkaisu, sillä maksamatta jäänyt laina johtaa luottotietojen menettämiseen.

Älä hae lainaa…:

 • jos sinulla ei ole realistisia mahdollisuuksia maksaa sitä takaisin
 • et tarvitsisi lainaa oikeasti
 • hetken mielijohteesta
 • kattaaksesi elämäntyyliä, johon sinulla ei ole varaa

Jos 18-vuotiaana haettu laina jää maksamatta, se johtaa luottotietojen menettämiseen, etkä voi moneen vuoteen hakea lainaa ollenkaan. Jos taas maksat lainasi takaisin niin kuin pitää, voit hakea lainaa myös jatkossa eri tilanteita varten.

Opintolaina – valtion takaama laina opiskelijoille

Yksi tapa saada lainaa 18-vuotiaana on hakea opintolainaa. Opintolaina on valtion takaama laina, jota opiskelijat voivat hakea monesta Suomessa toimivasta pankista.

Opintolaina on myös ainut laina, jota voi hakea alaikäisenä. Tarvitset silloin kuitenkin vanhempiesi hyväksynnän, ja lainaa voi saada vain itsenäisesti asuessa.

Opintolaina eroaa muista vakuudettomista lainoista monella tavalla. Siitä voi saada myös osan hyvityksenä takaisin, jos valmistuu korkeakoulusta määräajassa.

 • Valtion takauksella varustettua opintolainaa voi saada, jos saat opintorahaa tai aikuiskoulutustukea Kelalta
 • Opintolainasta voi saada opintolainahyvitystä
 • Tätä lainaa voi hakea vain pankista erillisellä opintolainahakemuksella

Samblalta lainaa 18-vuotiaalle

Sambla on lainanhakijalle ilmainen palvelu, jonka avulla voit kilpailuttaa kätevästi lainasi. Meillä lainan hakemisen ikäraja on 18 vuotta ja kilpailutettavia luotonmyöntäjiä on yli 20 kappaletta.

Lainahakemuksen tekeminen ei sido mihinkään, joten lainatarjouksia ei ole pakko hyväksyä, jos korot ovat esimerkiksi mielestäsi liian korkeat.

Lainan saamisen todennäköisyys kasvaa iän myötä, sillä silloin tarjolla on enemmän vaihtoehtoja.

Kilpailuta Samblan kautta lainasi helposti. Voit myös yhdistää vanhoja lainoja yhdeksi lainaksi ja säästää korkokuluissa.

UKK - Usein kysytyt kysymykset

Mistä 18-vuotias voi saada lainaa?
Samblan kautta voit kilpailuttaa lainahakemuksesi 18-vuotiaana. Tietyt luotonmyöntäjät voivat myöntää lainaa myös 18-vuotiaalle.
Paljonko 18-vuotias saa lainaa?
Ei ole olemassa mitään tiettyä yhteistä rajaa lainalle iän mukaan. Haettavan lainan maksimimäärä riippuu luotonmyöntäjän säännöistä sekä luotonhakijan tiedoista, kuten tuloista.
Riippuu luotonmyöntäjän säännöistä sekä luotonhakijan tiedoista, kuten tuloista. Mitä 18-vuotiaan lainanhakijan kannattaa ottaa huomioon?
Nuoren lainanhakijan on hyvä huomioida, että lainaa ei aina ole mahdollista saada. Jos sinulla kuitenkin on säännöllisiä tuloja yli 1 000 euroa kuukaudessa, lainan hakeminen on mahdollista Samblan kautta.

Tässä valikoima 23 yhteistyöpankeista

img
img
img
img
img
img
Näytä lisää