Pienlaina – Suosittu ja kiistelty luottomuoto

Pikavippi, pikalaina, reissuluotto. Nimiä on monta, mutta yhteistä 2000-luvulla yleistyneille pienlainoille on keino saada rahaa nopeasti. Lainan voi saada tilille jopa alle vuorokaudessa.

Pienlainoja voi hakea verkossa tai tekstiviestillä. Lainasummat ovat usein pienehköjä ja ne on tarkoitettu kulutuskäyttöön. Nopean lainanoton seurauksena osa lainaajista on yllättynyt pikalainansa korkeaa korkoa ja lyhyttä takaisinmaksuaikaa.

Billån

Mikä on pienlaina?

Pienlaina tarjoaa rahoitusta äkillisiin menoihin. Se onkin nopea vaihtoehto pankkilainalle. Pikaluottojen rahamäärä vaihtelee yleensä muutamasta sadasta tuhansiin euroihin.

Pienlainan hakeminen on helppoa. Osa pienlainayrityksistä myöntää lainaa jopa tekstiviestillä, minkä vuoksi termi tekstiviestilaina on yleistynyt. Aikaisemmin pikavippejä pystyi hakemaan ja saamaan ympäri vuorokauden, minkä takia kaikki lainanottajat eivät olleet täysin tietoisia ottamansa lainan koroista ja takaisinmaksuajasta. Nykyisin pikavippien myöntäminen on keskitetty aamuseitsemän ja iltayhdentoista väliselle ajalle.

Sambla on vastuullinen uuden sukupolven lainanvälittäjä. Tarjoamme ainoastaan hyviä lainaehtoja luotettavilta luotonantajilta ja autamme sinua löytämään juuri oikean lainasumman. Samblan palvelu on täysin maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Aloita Samblan lainavertailu jo tänään.

Mikä on paras pienlainatyyppi sinulle?

Pikavippi on yleisin pienlainatyyppi. Nimensä mukaisesti pikavipit on tarkoitettu nopeaan rahantarpeeseen, joten sen saaminen onnistuu äkilliselläkin aikataululla. Lyhyellä aikavälillä pikavipit voivat tarjota yllättäviin menoihin taloudellista helpotusta, mutta pidemmän päälle ne ovat kalliita ja epäkäytännöllisiä lainoja.

Pikaluotto ja pikalaina ovat pikavipin tapaan pienehköjä lainoja. Kaikki pikalainat ovat vakuudettomia eli niitä varten lainanottajan ei tarvitse pantata omaisuuttaan. Pienlainaa varten ei tarvita takaajia. Korkoprosentti pikalainoissa saattaa olla korkeampi kuin jousto- ja kulutusluotoissa. Pikaluottojen takaisinmaksuaika on usein lyhyt, noin vuoden mittainen.

Kulutusluotto on yleensä pikaluottoa matalakorkoisempi laina. Sen maksuaika on usein pidempi kuin pikalainalla eli sen voi maksaa takaisin hitaammin. Kulutusluoton saa ilman vakuuksia ja takaajia. Sambla tarjoaa kulutusluottoja 200 eurosta aina 60 000 euroon asti. Kulutusluotto on järkevä valinta, jos sinulla on pikavippejä tai muita kalliita pienlainoja. Ne kannattaa yhdistää ja maksaa pois matalakorkoisemmalla kulutusluotolla. Reissuluotto on pienlainatyyppi, joka on tarkoitettu matkustamiseen tai lomamatkakuluihin. Kun edessä on matka, jolle tarvitset lisärahoitusta, reissuluotto voi olla sopivin lainatyyppi. Pienlainoille tyypillisesti reissuluotto on vakuudeton laina, jota varten ei tarvita takaajia.

Joustoluotto on rahoitusmarkkinoilla uudempi tuote. Joustoluoton ottaessasi saat haluamastasi summasta luottolimiitin, mutta sinun ei tarvitse nostaa koko summaa kerralla. Lainaa voi ottaa käyttöön erissä aina tarpeen mukaan. Joustoluoton yläraja onkin eräänlainen rahoitusvaihtoehto pahan päivän varalle.

Pienlainojen ominaisuuksia

Pienlainoilla on monia nimiä, mutta niille on yhteistä pienehkö lainasumma ja lyhyt maksuaika. Pienlaina on tarkoitettu nopeaan rahantarpeeseen ja luotto maksetaan yleensä pois vuoden sisällä.

Suomen lain mukaan pikalainan ottajan on oltava 18-vuotias. Osa lainanmyöntäjistä vaatii laina-asiakkailtaan 20 vuoden ikää. Lainanhakijan luottotietojen on oltava kunnossa. Maksuhäiriömerkintä luottorekisterissä on aina este lainanmyöntämiselle.

Mitä matalampi korko ja pienemmät kuukausimaksut, sitä edullisempi laina. Sambla auttaa sinua hakemaan, kilpailuttamaan ja vertailemaan lainasi. Palvelumme on helppoa käyttää eikä se maksa sinulle mitään.

Vanhojen pienlainojen yhdistäminen tuo säästöä, kun Sambla etsii sinulle lainan, jonka korko ja kuukausimenot ovat aiempaa pienemmät.

 €
 vuotta
100060 000
Arvioitu kuukausierä*:
3 210 €
Uusi lainaYhdistä nykyiset lainat

Phone number
Email adress
*Esimerkki lainakustannuksista: Annuiteettilaina 15 000€, joka on otettu 7 vuodeksi, jonka nimelliskorko on 10%, jolla on avaus- ja kuukausimaksut 0€, joka tekee todellisesta vuosikorosta 10,47%. Lainan kokonaiskustannukset ovat 20 917€ tai 249€/kk jaettuna 84 kuukaudelle. Korko voi vaihdella ja se on aina tapauskohtausta. Todellinen vuosikorko vaihtelee 4,9% ja 50% välillä. Laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä.


Usein kysytyt kysymykset


Kuinka paljon voin lainata?


Mitä tarvitaan lainan saamiseksi Samblan kautta?


Mikä korkoprosentti ja kuukausimaksu minulle tulee?


Milloin laina maksetaan tililleni?


Voinko yhdistää vanhat lainat?


Sambla PlusVoinko maksaa lainan pois etuajassa?


Miten lainavertailu voi olla ilmaista Samblan kautta?


Kuinka nopeasti saan tarjoukset pankeista?


Sitoudunko johonkin kun vertailen lainoja Samblan kautta?


Voinko saada lainaa vaikka minulla on maksuhäiriömerkintä?Kehen voin ottaa yhteyttä valituksiin liittyen?


Miksi pankkien vertailu kannattaa?

Pankkien ja luotonmyöntäjien tarjoamat lainojen korkoprosentit vaihtelevat. Jotta saat parhaan lainaehdot, sinun kannattaa pyytää tarjousta monesta pankista. Ennen lainahakemuksen tekemistä on mahdotonta tietää, mikä pankki tarjoaa parhaan lainan. Korkoprosentti ja muut lainaehdot määräytyvät aina yksilöllisesti jokaisen hakijan taloudellisen tilanteen sekä pankin haluaman riskiprofiilin mukaan.

Monen pankin vertaileminen yksin on työlästä ja hidasta. Anna meidän Samblassa kilpailuttaa ja vertailla pankkien lainatarjoukset puolestasi. Kun olemme vertailleet lainat, kerromme sinulle, kuinka paljon rahaa säästät kuukausittain, kun valitset parhaan mahdollisen tarjouksen. Hae lainaa netistä helposti, nopeasti ja maksutta.

step 1

Aloita vertailu

Täytä kentät lainahakemuslomakkeessa ja klikkaa “Tee hakemus”. Tämän jälkeen luottotietosi tarkistetaan, jotta voit saada lainaa. Sen jälkeen kilpailutamme lainahakemuksesi usealla pankilla ja lainanantajalla maksutta.

step 2

Pankkien tarjoukset

Pankit ja lainanantajat saavat tietosi, toivotun lainasumman ja laina-ajan. Pankit sen jälkeen antavat parhaat tarjouksensa saadakseen sinut asiakkaakseen. 24 tunnin sisällä saamme tarjoukset heiltä.

step 4

Valitse paras tarjous

Kun kaikki tarjoukset ovat vastaanotettu tarkastelemme niitä yhdessä. Jos sinusta yksi tarjous näyttää paremmalta kuin muut lähetämme sen sinulle sähköpostiisi (tai postilla). Mikäli lainatarjous pankilta ei kuulosta hyvältä, voit aina sanoa ei kiitos lainalle.

step 4

Rahat tilille

Ollessasi tyytyväinen lainatarjoukseen voit vahvistaa/allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti mobiilipankin kautta (tai paperilla). Kun pankki tai lainanantaja on saanut  allekirjoitetun lainan, rahat maksetaan muutamassa päivässä tilillesi.