img

Vertaislaina Samblan kilpailutuksesta

Syötä lainasumma.
Arvioitu kuukausierä  12 vuodessa
0 €/ kk*
Yhteistyökumppanimme voivat tarjota sinulle edullisemman koron, jos päätät yhdistää lainasi. Näin he voivat "ostaa pois" osia tai lainojesi kokonaissumman, ja yhdistää ne yhdeksi lainaksi.
Pyydämme sähköpostiosoitettasi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä ja lähettää sinulle hakemukseesi liittyviä tietoja. Mikäli sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla numeroon 09 42 45 6000
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme antaa sinulle tietoja hakemuksestasi. Mikäli tarjous hyväksytään, pankit käyttävät tätä numeroa yhteydenpitoon.
Haettu lainasumma

35000

           
Laina-aika

12 vuotta

Turvallinen
Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Esimerkkilaskelma: kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr}% laskettuna tyypilliselle lainasummalle {totalAmount}€, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee}€, avausmaksu {arrangementFee}€ ja nimelliskorko {interestRate}%. Takaisin maksettava summa on tällöin {totalCost}€, eli {monthlyCost}€/kk. Lopullinen todellinen vuosikorko, laina-aika ja kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500€ - 60000€. Asiakasarviot perustuvat palvelua käyttäneiltä asiakkailta sähköpostitse pyydettyihin arvioihin.

Vertaislainat mukana kilpailutuksessa
Lainaa 500 eurosta 60 000 euroon
Tarjouksia jopa heti
Vertaislainat mukana kilpailutuksessa
Lainaa 500 eurosta 60 000 euroon
Tarjouksia jopa heti

Vertaislaina on yksityishenkilön toiselle myöntämä laina. Markkinoilla on nykyään useita vertaislainapalveluita, joiden kautta toiset voivat sijoittaa lainoihin ja toiset ottaa lainaa arjen erilaisiin tarpeisiin.

Samblan kilpailutuksessa on mukana sekä vertaislainapalveluita että perinteisiä luotonmyöntäjiä. Vertaislainat kilpailuttamalla on mahdollista löytää edullisin laina ja nauttia mahdollisimman pienestä korosta.

Lue lisää vertaislainasta, ja katso sopisiko tämä lainatyyppi sinulle!

Mikä on vertaislaina?

Vertaislaina on yksityishenkilön toiselle tarjoama laina. Käytännössä se voi tarkoittaa kahden yksityishenkilön tekemää yksityistä lainasopimusta, tai erillisen vertaislainapalvelun kautta tehtyä lainasopimusta.

Kun tavallisessa lainassa lainaajana on luottolaitos tai pankki, vertaislainapalvelussa rahat tulevat alun perin yksityishenkilöltä.

Eri vertaislainoissa korot vaihtelevat. Suosituimmissa vertaislainapalveluissa tarkastetaan normaaliin tapaan hakijan luottotiedot ja taloustiedot, ja tarjoukset tehdään vasta näiden perusteella.

  • Vertaislaina on yksityishenkilön toiselle myöntämä laina
  • Vertaislainapalvelu helpottaa lainajärjestelyiden tekemistä
  • Lainan korko määrätään normaaliin tapaan lainatarjouksessa

Samblan kilpailutuksessa mukana myös vertaislainat

Sambla on lainojen kilpailutukseen tarkoitettu palvelu. Meidän avullamme voit löytää parhaan mahdollisen lainatarjouksen yli 20 eri pankin ja luotonmyöntäjän kesken.

Kilpailutuksessa on mukana perinteisten luotonmyöntäjien ohella myös vertaislainapalveluita. Saat siis kerralla kilpailutettua myös nämä ilman ylimääräistä säätöä.

Vertaislaina voi tietyissä tilanteissa olla edullisempi kuin pankin myöntämä laina. Et voi kuitenkaan tietää, jos et vertaile vaihtoehtoja.

Samblalla lainan kilpailutus onnistuu vain muutamassa vaiheessa:

1. Täytä lainahakemuksesi sivustolla

Täytä lainahakemus Samblan sivustolla halutulle summalle ja laina-ajalle. Kysymme sinulta kaikki tarvitut tiedot lainan kilpailutukseen, kuten:

  • Henkilötietosi
  • Tulotasosi
  • Tiedot haettavasta lainasta

Vain näin voimme hakea sinulle henkilökohtaisia, vertailukelpoisia lainatarjouksia.

2. Välitämme lainahakemuksesi yhteistyössä oleville lainanmyöntäjille

Sambla tekee yhteistyötä yli 20 eri pankin ja luotonmyöntäjän kanssa. Osa luotonmyöntäjistä on vertaislainapalveluita, joissa rahat ovat alun perin peräisin toiselta yksityishenkilöltä.

Kilpailutus ei yleensä vie sen kauempaa aikaa kuin lainatarjouksen pyytäminen yhdestä paikasta. Tiedot välitetään samalla tavalla digitaalisia kanavia pitkin.

3. Voit saada lainatarjouksia jo minuuteissa

Ensimmäiset lainatarjoukset voit saada jo lähes välittömästi lainahakemuksen täyttämisen jälkeen. Esittelemme sinulle eri vaihtoehdot, ja pääset itse valitsemaan halvimman lainan eri vaihtoehtojen joukosta.

Jos vertaislainapalvelu tarjoaa sinulle sopivaa lainaa, voit tehdä lainasopimuksen suoraan valitsemasi palvelun kanssa.

Yksityinen laina kannattaa ottaa vain luotettavasta paikasta

Vertaislainapalvelut ovat nykyään yhä yleisempiä, ja lainanhakijat ovat entistä kiinnostuneempia ottamaan lainaa yksityishenkilöiltä.

Vertaislainapalvelun valinnassa saa olla tarkkana, jotta yksityinen laina on varmasti varustettu reiluilla ehdoilla – ja palvelu ylipäätänsä on turvallinen.

Valitettavasti huijarit etsivät tapoja tienata rahaa lainaa etsivien kustannuksella. Siksi yksityistä lainaa etsivän kannattaa olla erityisen varovainen.

Samblan kilpailutus kattaa vain luotettuja vertaislainapalveluita, ja nämä palvelut käyvät saman syynin läpi kuin yhteistyöpankit ja -luotonmyöntäjätkin.

Vertaislainassakin tarkastetaan luottotiedot

Luottotiedottomalle vertaislaina ei yleensä ole sen helpompi vaihtoehto kuin tavallinenkaan laina. Kun kyse on nykyaikaisesta vertaislainapalvelusta, tarkistetaan luottotiedot normaaliin tapaan, ja useimmiten lainaa ei ole mahdollista saada.

Yksityishenkilöiden keskenään sopimissa lainoissa ei tietysti aina kysellä luottotietoja, mutta isot vertaislainapalvelut haluavat kaikin tavoin varmistaa lainanhakijoiden luottokelpoisuuden.

Samblalla voit tehdä lainahakemuksen, mutta luottotietosi tarkastetaan samalla. On lopulta luotonmyöntäjistä, tai vertaislainapalvelusta kiinni, voitko saada lainaa.

Jos haluat siis löytää vertaislainan luottotiedottomalle, voit tehdä hakemuksen, mutta lainaa ei voida taata.

Vertaislainoihin sijoittaminen

Lainanhakijan näkökulmasta vertaislainapalvelusta otettu vertaislaina toimii pitkälti samalla tavalla kuin mikä tahansa laina. Lainaa maksetaan takaisin tuttuun tapaan lainan takaisinmaksusuunnitelman mukaisesti.

Vertaislainoissa on kuitenkin myös aina toinen osapuoli – vertaislainaan sijoittava. Vertaislainaan sijoittaminen onnistuu nykyisin usean eri palvelun kautta, ja parhaimmillaan tarjolla voi olla vakaata korkotuottoa omille sijoituksille.

Vertaislainasijoittamisessa yksityishenkilö voi tarjota lainarahaa vertaislainapalvelun käyttöön. Vertaislainapalvelu tarjoaa sen jälkeen lainaa lainanhakijoille, heidän luottokelpoisuuteensa perustuen.

Parhaimmillaan vertoislainoihin sijoittava voi ansaita jopa yli 10 %:n korkoa sijoituksilleen. Sijoittamiseen ja lainoihin liittyy kuitenkin aina riskinsä, eikä tuottoa voida taata.

Vertaislainoihin sijoittavan kannattaa valita alusta huolella, tutustua tarkoin lainoihin, joita palvelussa välitetään ja tutustua ehtoihin etukäteen.

Vertaislaina ulkomailta tai kotimaasta

Markkinoilla on sekä suomalaisia että ulkomaisia vertaislainoja. Samblan lainakilpailutuksessakin on mukana sekä ulkomaisia että kotimaisia pankkeja, luotonmyöntäjiä ja vertaislainapalveluita.

Suomalaiset voivat ottaa vertaislainaa myös ulkomailta, ja kunhan kyseessä on luotettava palvelu, ei prosessi juuri eroa suomalaisesta vaihtoehdosta.

Eri palveluiden käyttöehdot vaihtelevat, mutta usein lainoihin voivat sijoittaa myös ulkomaiset. Monesti vertaislainassa rahat saattavatkin olla peräisin ulkomailta, vaikka lainoja välittävä yritys itse olisi suomalainen.

Samblan avulla voit varmistua siitä, että haet vain luotettavia vertaislainoja. Meidän kilpailutuksessamme on mukana vain luotettuja lainanmyöntäjiä ja pankkeja – ja samat kriteerit koskevat myös vertaislainoja.

Vertaislaina yritykselle

Vertaislaina on yhä yleisempi vaihtoehto myös yritykselle. Yritykselle tarjottava vertaislaina on yksi joukkorahoituksen muoto, jossa rahoitusta haetaan lainamuotoisena avoimilta markkinoilta.

Joukkorahoitukseen sijoittavat pyrkivät saamaan sijoitukselleen korkotuottoa, ja yritys taas hakee diilissä rahoitusta toiminnan starttaamiseen, kehittämiseen tai jatkamiseen.

Yritysten joukkorahoituksissa vertaislaina on vain yksi vaihtoehto muiden joukossa. Rahoitusta voidaan hakea myös sijoitusmuotoisena, jolloin rahoitusta tarjoavat yksityishenkilöt saavat esimerkiksi osuuden yhtiöstä.

Yritysten vertaislainoja välitetään osin samoissa palveluissa kuin yksityishenkilöidenkin vertaislainoja. Lisäksi yritysten joukkorahoitukseen on tarjolla myös kokonaan omia palveluita.

Kuka voi käyttää Samblan kilpailutusta?

Samblan kilpailutus kattaa kerralla niin pankit, luotonmyöntäjät kuin vertaislainatkin. Emme siis itse myönnä lainaa, vaan autamme sinua löytämään parhaan lainan eri vaihtoehtojen joukosta.

Emme myöskään voi taata lainaa esimerkiksi tietyllä korolla, vaan tarjouksista vastaavat puhtaasti mukana olevat lainapalvelut.

Samblalla on tietyt minimivaatimukset lainahakemuksen täyttämiseen:

  • Vähintään 18 vuoden ikä
  • Vähintään 1 000 euron säännölliset kuukausittaiset tulot
  • Asunut Suomessa vähintään 1 vuoden ajan
  • Luottotietojen on hyvä olla kunnossa

UKK - Usein kysytyt kysymykset

Mikä on vertaislaina?
Vertaislaina tarkoittaa kahden yksityishenkilön välistä lainaa. Se voi viitata täysin yksityiseen lainasopimukseen tai vertaislainapalvelun kautta välitettyyn lainaan.
Minkälainen korko vertaislainoissa on?
Vertaislainojen korot vaihtelevat samalla tapaa kuin muissakin lainoissa. Korkoon vaikuttavat lainanhakijan tiedot ja luottokelpoisuus sekä yleinen markkinatilanne. Korkotasoa voi verrata tavallisiin lainoihin kilpailutuksen avulla.
Miten vertaislainoihin sijoitetaan?
Vertaislainoihin voi sijoittaa erilaisten vertaislainapalveluiden kautta. Palvelu kannattaa valita huolella, ja on hyvä muistaa, että korkotuottoihinkin liittyy aina riskinsä. Sijoittajan on hyvä tutustua, millaisia lainoja valitussa palvelussa myönnetään.
Missä voin kilpailuttaa vertaislainan?
Samblan lainakilpailutuksessa on mukana yli 20 pankkia ja luotonmyöntäjää, näiden joukossa myös vertaislainoja. Samblan kilpailutuksella voi hakea lainaa aina 500 eurosta jopa 60 000 euroon saakka.

Tässä valikoima 23 yhteistyöpankeista

Näytä lisää