Samblan tietosuojaseloste

1. Johdanto

Yksityisyytesi on meille tärkeää, ja henkilötietojasi on käsiteltävä turvallisesti.

Tässä tietosuojaselosteessa selitetään, miten keräämme ja käytämme henkilötietojasi, kun käytät Samblan lainojen ja vakuutusten välityspalveluita (”Palvelut”), kun olet Sambla Plus -jäsen (”Plus-palvelu”) tai kun käsittelemme henkilötietojasi muissa yhteyksissä. Lisäksi tässä asiakirjassa kerrotaan, mitä oikeuksia sinulla on ja miten voit toteuttaa niitä.

Samblan nimissä tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä vastaava rekisterinpitäjä on:

  • Sambla Oy, Y-tunnus 2871818–8, Eteläesplanadi 24, 00130 Helsinki; kun henkilötietojen käsittely koskee kuluttajalainojen välitystä (kohta 3.2), markkinointia (kohta 3.4) ja/tai Sambla Plus -palvelua (kohta 3.5); ja
  • Sambla Group AB, Y-tunnus (Ruotsi) 556974-8378, Box 5300, 102 46 Stockholm, Ruotsi; kun henkilötietojen käsittely koskee vakuutusten välitystä (kohta 3.3).

Tämä tarkoittaa, että Sambla Oy tai Sambla Group AB on vastuussa sen varmistamisesta, että henkilötietojasi käsitellään sovellettavan tietosuojalainsäädännön eli yleisen tietosuoja-asetuksen ja sitä täydentävän kansallisen lainsäädännön mukaisesti.

Voit aina ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen (i) asiakaspalvelu@sambla.fi sellaisesta henkilötietojen käsittelystä, jonka osalta Sambla Oy on rekisterinpitäjä, tai (ii) kundtjanst@sambla.se sellaisesta henkilötietojen käsittelystä, jonka osalta Sambla Group AB on rekisterinpitäjä.

Jäljempänä “Sambla” tarkoittaa joko Sambla Group AB:ta tai Sambla Oy:tä.

2. Keskeiset käsitteet

Henkilötiedot ovat tietoja, jotka voidaan suoraan tai epäsuorasti yhdessä toisten tietojen kanssa yhdistää elävään henkilöön. Henkilötietoja ovat esimerkiksi henkilötunnus, nimi, osoite, IP-osoite ja mieltymykset.

Henkilötietojen käsittelyllä tarkoitetaan toimintoa tai toimintoja, joita kohdistetaan henkilötietoihin tai henkilötietoja sisältäviin tietojoukkoihin joko automaattista tietojenkäsittelyä käyttäen tai manuaalisesti. Esimerkkejä henkilötietojen käsittelystä ovat kerääminen, tallentaminen, säilyttäminen ja muokkaaminen.

3. Mitä tietoja keräämme ja mitä teemme niillä?

3.1 Miten keräämme sinua koskevia tietoja?

Tässä osiossa kerromme, millaisia sinua koskevia henkilötietoja keräämme ja käsittelemme. Jäljempänä kerromme tarkemmin siitä, miten käsittelemme tietojasi eri yhteyksissä.

Tiedot, jotka annat meille itse

Käyttäessäsi Palvelua tai ottaessasi meihin yhteyttä annat meille aktiivisesti henkilötietojasi, kuten nimesi, henkilötunnuksesi ja osoitteesi sekä mahdollisen yhteishakijan vastaavat tiedot ja muun muassa tietoa tuloistasi ja asumismuodostasi. Käsittelemme näitä tietoja tarjotaksemme sinulle Palvelua ja, jos päätät liittyä Plus-palvelun jäseneksi, myös Plus-palvelua.

Tiedot, jotka keräämme sinusta muista lähteistä

Jos olet jo asiakkaamme: Palvelun suorittamiseksi keräämme myös tietoja luottotietojen tarkastuksesta, joka suoritetaan Suomen Asiakastieto Oy:n (luottotietolaitos) sekä Väestötietorekisterin (tietoja henkilöturvatunnukSamblan tietosuojaseloste 1/7 sen varmistamiseksi sekä osoitetietojen päivitystarkoituksissa) kautta.

Jos olet digitaalisten kanaviemme käyttäjä: Kun käytät digitaalisia kanaviamme (esim. verkkosivustoamme), keräämme teknisiä tietoja, joita voivat olla URL-osoite, jonka kautta pääset yksilölliselle kirjautumissivullesi, IP-osoitteesi, yksilöllinen laitetunniste, käyttöhistoria, selaimen tyyppi, kieli sekä tunnistamiseen ja käyttöjärjestelmään liittyvät tiedot. Teemme tämän helpottaaksemme, parantaaksemme ja kehittääksemme Palvelua ja Plus-palvelua sekä varmistaaksemme, että Palvelua käytetään oikein. Tällaiset tiedot kerätään osittain evästeiden avulla. Voit lukea lisää evästeiden käytöstä ja niiden kieltämisestä evästekäytännöstämme, joka on saatavilla verkkosivustollamme www.sambla.fi.

3.2 Lainanvälitykseen liittyvä henkilötietojen käsittely

Seuraavassa kuvaamme, mitä henkilötietoja käsittelemme lainanvälityksen yhteydessä, mitä tarkoituksia varten käsittelemme niitä ja mitä oikeusperusteita meillä on käsittelylle.

Käsiteltävät henkilötiedot

  • nimi
  • yhteystiedot (esim. osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite)
  • henkilötunnus
  • IP-osoite ja muut tekniset tiedot
  • tilinumero
  • työllisyyttä koskevat tiedot
  • asumista koskevat tiedot
  • siviilisääty
  • lasten lukumäärä
  • muut lainahakemuksessa antamasi tiedot
  • asiakaspalvelun ja reklamaatioiden kautta antamasi tiedot
  • luottotiedot
  • esiintyminen EU:n pakotelistalla tai poliittisesti vaikutusvaltaisten henkilöiden (PEP) rekisterissä
  • antamasi tiedot mahdollisesta yhteishakijasta, yhteishakijan luottotiedot sekä yhteishakijan esiintyminen EU:n pakotelistalla tai poliittisesti vaikutusvaltaisten henkilöiden (PEP) rekisterissä.

Käsittelyn tarkoitukset

  • lainahakemuksesi rekisteröinti ja hallinnointi Palvelun tarjoamiseksi sinulle Käyttäjäsopimuksemme mukaisesti
  • henkilöllisyytesi tarkistaminen, PEP-tarkastus (poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö) sekä sen varmistaminen, että et esiinny EU:n pakotelistalla, jotta voimme varmistaa, että meillä on oikeus tarjota sinulle Palvelua
  • lainahakemuksen ja luottotietojen analysointi sen määrittämiseksi, voidaanko sinulle myöntää lainaa
  • lainahakemuksen välittäminen yhteistyökumppaneinamme toimiville lainanantajille, joiden perusvaatimukset täytät lainanottajana
  • yhteyden ottaminen sinuun sähköpostilla, tekstiviestillä, puhelimella ja postitse Palvelun hallinnoimiseksi
  • puhelinkeskustelujen tallentaminen mahdollisten tekemiemme sopimusten ja antamiesi suostumusten dokumentoimiseksi ja varmistamiseksi sekä viestintämme parantamiseksi
  • sellaisten asiakaspalveluasioiden ja reklamaatioiden käsittely, joista otat meihin yhteyttä
  • lainatarjousten esittäminen lainanantajilta, joiden kanssa teemme yhteistyötä
  • sopimuksemme täyttäminen sen lainanantajan kanssa, jonka kanssa teet lainasopimuksen
  • Palvelun käytön analysointi ja anonymisoitujen tilastojen laatiminen
  • petosten sekä Palvelun väärinkäytön ehkäiseminen, havaitseminen ja torjuminen
  • Palvelumme sekä siihen liittyvien teknisten alustojen ylläpitäminen, kehittäminen, testaaminen ja parantaminen.

Käsittelyn oikeusperuste

Käsittelemme henkilötietojasi silloin, kun se on välttämätöntä yhteisen sopimuksemme tekemistä tai täytäntöönpanoa varten tai kun meillä on oikeutettu etu käsitellä henkilötietojasi esimerkiksi siksi, että voisimme vastata asiakaspalvelulle esittämiisi kysymyksiin tai kehittää ja parantaa Palvelua.

Käsittelemme tiettyjä henkilötietojasi täyttääksemme lakisääteisen velvoitteen, esimerkiksi noudattaaksemme rahanpesu- ja kirjanpitolainsäädännön vaatimuksia. Henkilöllisyyden tarkistamisen, PEP-tarkastuksen ja EU:n 3/7 pakotelistojen tarkistamisen taustalla on muun muassa rahanpesulainsäädäntöön perustuvien lakisääteisten velvoitteiden täyttäminen.

Tallennamme kanssasi käymiämme puhelinkeskusteluja, koska meillä on lakisääteinen velvoite dokumentoida sopimukset, joita teemme kanssasi puhelimitse. Tallennamme puhelinkeskusteluja myös silloin, kun oikeusperusteenamme on oikeutettu etu parantaa Palvelua, välttää väärinkäsitysten syntyminen viestinnässä tai torjua petoksia.

Käytämme automaattista päätöksentekoa

Automaattisella päätöksenteolla tarkoitetaan päätöstä, joka tehdään ainoastaan henkilötietojen automaattisen käsittelyn perusteella. Me ja yhteistyökumppaneinamme toimivat lainanantajat käytämme automaattista päätöksentekoa, kun käytät lainanvälityspalvelua. Tämä tarkoittaa sitä, että antamiasi tietoja ja luottotietojen tarkistuksen yhteydessä sinusta ja mahdollisesta yhteishakijasta saamiamme tietoja verrataan automaattisesti perusvaatimuksiin, joita lainanantajamme soveltavat lainanottajiin ennen lainan myöntämistä. Perusvaatimukset voivat koskea esimerkiksi tuloja, työllisyystilannetta ja haettua lainasummaa. Jos et täytä tietyn lainanantajan asettamia perusvaatimuksia, hakemuksesi hylätään automaattisesti eikä sitä toimiteta lainanantajalle.

Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus pyytää manuaalista päätöksentekoa. Ota meihin siinä tapauksessa yhteyttä alla olevilla yhteystiedoilla. Voit kääntyä myös yksittäisen lainanantajan puoleen, jos haluat lisätietoja siitä, miten he käyttävät automaattista päätöksentekoa tai käsittelevät henkilötietoja.

Käytämme automaattista päätöksentekoa tarjotaksemme reilua ja tarkkaa lainanvälityspalvelua ja täyttääksemme kanssasi tekemämme sopimuksen. Jos vastustat tekemäämme automaattista päätöstä, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@sambla.fi.

3.3 Henkilötietojen käsittely vakuutusten välityksen yhteydessä

Seuraavassa kuvaamme, mitä henkilötietoja käsittelemme vakuutusten välityksen yhteydessä, mitä tarkoituksia varten käsittelemme niitä ja mitä oikeusperusteita meillä on käsittelylle.

Käsiteltävät henkilötiedot

  • nimi
  • yhteystiedot (esim. osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite)
  • henkilötunnus
  • tilinumero
  • IP-osoite ja muut tekniset tiedot
  • muut vakuutuksen rekisteröinnin yhteydessä antamasi tiedot.

Käsittelyn tarkoitukset

  • vakuutushakemuksesi rekisteröinti ja hallinnointi Palvelun tarjoamiseksi sinulle sopimuksemme mukaisesti
  • vakuutustietojen välittäminen vakuutusyhtiölle
  • yhteyden ottaminen sinuun sähköpostilla, tekstiviestillä, puhelimella ja postitse Palvelun hallinnoimiseksi
  • puhelinkeskustelujen tallentaminen mahdollisten tekemiemme sopimusten ja antamiesi suostumusten dokumentoimiseksi ja varmistamiseksi sekä viestintämme parantamiseksi
  • sellaisten asiakaspalveluasioiden käsittely, joista otat meihin yhteyttä
  • Palvelun käytön analysointi ja anonymisoitujen tilastojen laatiminen
  • petosten sekä Palvelun väärinkäytön ehkäiseminen, havaitseminen ja torjuminen
  • Palvelun sekä siihen liittyvien teknisten alustojen ylläpitäminen, kehittäminen, testaaminen ja parantaminen.

Käsittelyn oikeusperuste

Käsittelemme henkilötietojasi silloin, kun se on välttämätöntä yhteisen sopimuksemme tekemistä tai täytäntöönpanoa varten tai kun meillä on oikeutettu etu käsitellä henkilötietojasi esimerkiksi siksi, että voisimme vastata asiakaspalvelulle esittämiisi kysymyksiin tai kehittää ja parantaa Palvelua.

Käsittelemme tiettyjä henkilötietojasi täyttääksemme lakisääteisen velvoitteen, esimerkiksi noudattaaksemme kirjanpitolainsäädäntöä.

Tallennamme kanssasi käymiämme puhelinkeskusteluja, koska meillä on lakisääteinen velvoite dokumentoida sopimukset, joita teemme kanssasi puhelimitse. Tallennamme puhelinkeskusteluja myös silloin, kun oikeusperusteenamme on oikeutettu etu parantaa Palvelua, välttää väärinkäsitysten syntyminen viestinnässä tai torjua petoksia.

3.4 Henkilötietojen käsittely markkinoinnin yhteydessä

Seuraavassa kuvaamme, mitä henkilötietoja käsittelemme markkinoinnin yhteydessä, mitä tarkoituksia varten käsittelemme niitä ja mitä oikeusperusteita meillä on käsittelylle.

Käsiteltävät henkilötiedot

Jos olet verkkosivustomme käyttäjä:

  • IP-osoite ja muut tekniset tiedot
  • evästeiden avulla kerätyt tiedot.

Jos olet asiakkaamme tai Plus-palvelun jäsen:

  • nimi
  • henkilötunnus
  • yhteystiedot (esim. osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite).

Käsittelyn tarkoitukset

Jos olet verkkosivustomme käyttäjä:

  • samankaltaisuuteen perustuvien kohderyhmien (lookalike audiences) ja mukautettujen kohderyhmien luominen Facebookissa valintojesi ja mieltymystesi perusteella, jotta sinulle voidaan tarjota osuvia mainoksia Facebookin kautta
  • samankaltaisten yleisöjen (similar audiences) ja mukautettujen yleisöjen luominen Google AdWords -mainontaverkostossa valintojesi ja mieltymystesi perusteella, jotta sinulle voidaan tarjota osuvia mainoksia Googlen kautta
  • markkinointiviestien analysointi ja arviointi.

Jos olet asiakkaamme tai Plus-palvelun jäsen:

  • markkinointiviestien lähettäminen sinulle sähköpostilla, tekstiviestillä, puhelimella ja suoramainonnalla
  • asiakkaidemme analysointi ja ryhmittely tiettyjen valintojen ja mieltymysten perusteella (nk. profilointi), jotta sinulle voidaan tarjota olennaista ja mukautettua tietoa
  • markkinointiviestien analysointi ja arviointi.

Käsittelyn oikeusperuste

Käsittelemme henkilötietojasi suostumuksesi perusteella. Suostumus voidaan peruuttaa milloin tahansa.

Mitä ajattelemme markkinoinnista

Meille on tärkeää, että saat markkinointia, tarjouksia ja tiedotusta meiltä vain, jos sitä oikeasti haluat. Seuraavassa kerromme, mitä ajattelemme markkinoinnista ja miten voit kieltää markkinoinnin jatkossa.

Jos olet Plus-palvelun jäsen – Jos olet Plus-palvelun jäsen, saatamme ottaa sinuun yhteyttä tarjouksiimme liittyvissä asioissa postitse, puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostilla, kunnes peruutat Plus-palvelun jäsenyytesi. Voit peruuttaa markkinointiviestinnän tilauksen jokaisessa sähköpostissa/tekstiviestissä olevasta linkistä tai ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@sambla.fi.

Käytämme profilointia

Käytämme profilointia markkinointitarkoituksiin. Näin tapahtuu esimerkiksi silloin, kun luodaan samankaltaisuuteen perustuvia kohderyhmiä (lookalike audiences) ja mukautettuja kohderyhmiä Facebookissa tai samankaltaisia yleisöjä (similar audiences) ja mukautettuja yleisöjä Google AdWords -mainontaverkostossa. Profiloinnin tarkoituksena on tarjota sinulle tietoa ja markkinointia, jota uskomme sinun arvostavan. Profilointi perustuu henkilötietoihin, joita olemme keränneet sinusta (muun muassa osoitteeseen ja ikään). Näiden tietojen perusteella sijoitamme sinut asiakasryhmään (esim. 20–30-vuotiaat henkilöt alueella X) ja mukautamme sinulle kohdistamaamme markkinointia kyseisen asiakasryhmän perusteella.

3.5 Henkilötietojen käsittely Plus-palvelun yhteydessä

Seuraavassa kuvaamme, mitä henkilötietoja käsittelemme Plus-palvelun yhteydessä, mitä tarkoituksia  varten käsittelemme niitä ja mitä oikeusperusteita meillä on käsittelylle.

Käsiteltävät henkilötiedot

  • nimi
  • henkilötunnus
  • yhteystiedot (esim. osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite).

Käsittelyn tarkoitukset

  • jäsenyytesi hallinnointi
  • tietojen, tarjousten, markkinoinnin ja uutiskirjeiden lähettäminen postitse, puhelimitse, tekstiviestillä ja sähköpostilla Plus-palvelun ehtojen mukaisesti
  • markkinointiin liittyvästä henkilötietojen käsittelystä kerrotaan tarkemmin edellä kohdassa ”Henkilötietojen käsittely markkinoinnin yhteydessä”
  • viestiemme analysointi ja arviointi.

Käsittelyn oikeusperuste

Käsittelemme henkilötietojasi suostumuksesi perusteella. Suostumus voidaan peruuttaa milloin tahansa.

4. Kenelle voimme jakaa tietojasi?

Toteutamme kaikki kohtuulliset sopimukselliset, oikeudelliset, tekniset ja organisatoriset toimenpiteet sen varmistamiseksi, että henkilötietojasi käsitellään turvallisesti ja riittävällä tietosuojan tasolla, kun ne siirretään tai jaetaan valituille kolmansille osapuolille. Tällaisia kolmansia osapuolia ovat:

Toimittajat. Henkilötietojasi voidaan jakaa tietyille toimittajillemme, jotka tarjoavat esimerkiksi IT-palveluita tai auttavat meitä markkinoinnin, analysoinnin tai tilastoinnin kanssa.

Luottotietoyritykset ja vastaavat toimittajat. Henkilötietojasi voidaan jakaa luottotietoyrityksille luottokelpoisuutesi arvioimiseksi, kun käytät lainanvälityspalveluamme. Henkilötietoja voidaan jakaa myös identiteettivarkauksiin ja petostentorjuntaan erikoistuneille palveluntarjoajille henkilöllisyytesi ja osoitteesi vahvistamiseksi ja sinun suojelemiseksesi petoksilta.

Viranomaiset. Voimme antaa tarvittavia tietoja viranomaisille, kuten poliisille, Finanssivalvonnalle tai muille viranomaisille, jos olemme lain mukaan velvollisia tekemään niin. Meillä on muun muassa lakisääteinen velvoite antaa tietoja rahanpesun ja terrorismin rahoituksen vastaisista toimenpiteistä.

Lainanantajat. Lainavertailun yhteydessä välitämme hakemuksesi niille yhteistyökumppaneinamme toimiville lainanantajille, joiden perusvaatimukset hakemuksesi täyttää. Hakemuksesi vastaanottavat lainanantajat ovat itse rekisterinpitäjiä käsitellessään henkilötietojasi. Verkkosivustollamme on tietoa lainanantajista, joiden kanssa teemme yhteistyötä.

Vakuutusyhtiöt. Vakuutuksen ottamisen yhteydessä lähetämme vakuutustiedot vakuutusyhtiöille, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Verkkosivustollamme on tietoa vakuutusyhtiöistä, joiden kanssa teemme yhteistyötä.

Konserniyhtiöt. Voimme jakaa tietoja konserniyhtiöillemme sisäisten prosessien tehostamiseksi ja yhteisten tilastojen laatimiseksi.

Yritysostojen osapuolet. Jos myymme tai ostamme liiketoimintoja, saatamme luovuttaa henkilötietojasi liiketoimintojen mahdollisille myyjille tai ostajille. Jos kolmas osapuoli ostaa meidät tai merkittävän osan liiketoiminnastamme, asiakkaidemme henkilötietoja voidaan jakaa. Ensin kuitenkin varmistamme, että asianmukaiset

5. Missä käsittelemme henkilötietojasi?

Käsittelemme henkilötietojasi ensisijaisesti EU:n/ETA:n alueella. Poikkeustapauksissa henkilötietoja voidaan siirtää käsiteltäväksi EU:n/ETA:n ulkopuolisiin maihin, ns. kolmansiin maihin. Meidän lukuumme henkilötietoja käsittelevät yritykset allekirjoittavat aina kanssamme sopimuksen, jonka tarkoituksena on varmistaa henkilötietojesi suojan korkea taso. EU:n/ETA:n ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden kanssa toteutetaan erityisiä suojatoimia esimerkiksi tekemällä sopimuksia, jotka sisältävät Euroopan komission vakiolausekkeet tietojen siirtämistä varten. Vakiolausekkeilla pyritään varmistamaan samantasoinen henkilötietojen suoja kuin EU:n/ ETA:n alueella.

6. Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen käsittelyn tarkoituksia varten tai niin kauan kuin 6/7 meillä on siihen velvollisuus sovellettavan lainsäädännön nojalla.

  • Palveluidemme suorittamisessa tarvittavia henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin on tarpeen sinun kanssasi solmimamme sopimuksemme täyttämiseksi ja yhden vuoden ajan sen jälkeen. Lain mukaan meidän on säilytettävä tietyt tiedot määrätyn ajan esimerkiksi täyttääksemme kirjanpito-, rahanpesu- ja muun lainsäädännön vaatimukset, joita meihin kohdistuu lainojen ja vakuutusten välittäjänä, ja sen jälkeen poistamme tiedot.
  • Kunkin lainanantajan kanssa solmimamme sopimuksen täyttämisessä tarvittavia henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin on tarpeen lainanantajan kanssa solmimamme sopimuksen täyttämiseksi.
  • Plus-palvelun tarjoamista varten käsiteltäviä henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin olet jäsen. Jos irtisanot sopimuksen, poistamme tietosi mahdollisimman pian.
  • Asiakaspalveluasioita ja reklamaatioita koskeva viestintä kanssasi säilyy niin kauan kuin asia on aktiivinen tai tarvitsemme sitä puolustautuaksemme oikeudelliselta vaateelta, missä tapauksessa tiedot poistetaan vuoden kuluttua sen jälkeen.
  • Anonymisoituja tietoja, jotka eivät ole yhdistettävissä sinuun henkilönä, voimme säilyttää analysointi- ja tilastointitarkoituksia varten enintään viisi vuotta, minkä jälkeen ne poistetaan.

7. Mitä oikeuksia sinulla on?

Oikeus saada pääsy tietoihin

Voit pyytää kopion tiedoistasi (ns. rekisteriotteen), jos haluat tietää, mitä tietoja meillä on sinusta.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus vaatia, että sinua koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot oikaistaan tai puutteelliset henkilötiedot täydennetään.

Oikeus tulla unohdetuksi

Sinulla on oikeus pyytää tiettyjen henkilötietojen poistamista. Tämä oikeus rajoittuu sellaisiin tietoihin, joita lain mukaan voidaan käsitellä vain sinun suostumuksellasi, jos peruutat suostumuksesi ja vastustat käsittelyä.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista esimerkiksi siinä tapauksessa, että kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden

Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä

Kun katsomme, että meillä on oikeutettu etu käsitellä henkilötietojasi, voit vastustaa käsittelyä milloin tahansa. Jos päätät vastustaa käsittelyä, emme voi enää käsitellä henkilötietojasi kyseiseen tarkoitukseen, ellemme pysty osoittamaan oikeutettua etua käsittelyyn. Tällaisen oikeutetun edun on oltava niin perusteltu, että se syrjäyttää sinun etusi kieltää henkilötietojesi käsittely yksityisyyteen liittyvistä syistä. Voit myös aina vastustaa tietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus pyytää itsellesi ja/tai siirtää toiselle rekisterinpitäjälle henkilötiedot, jotka olet antanut meille itse. Henkilötietojen on oltava jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa. Tietojen siirron edellytyksenä on, että siirto on teknisesti mahdollista ja että se voidaan toteuttaa automaattisesti.

Oikeus tehdä valitus

Jos haluat tehdä huomautuksen tai valituksen henkilötietojesi käsittelystä tai käyttää jotakin oikeuttasi, ota rohkeasti yhteyttä meihin osoitteeseen asiakaspalvelu@sambla.fi sellaisesta henkilötietojen käsittelystä, jonka osalta Sambla Oy on rekisterinpitäjä, tai kundtjanst@sambla.se sellaisesta henkilötietojen käsittelystä, jonka osalta Sambla Group AB on rekisterinpitäjä.

Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että emme onnistu löytämään ratkaisua yhdessä, voit kääntyä tietosuojavaltuutetun toimiston puoleen:

Tietosuojavaltuutetun toimisto
Käyntiosoite: Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki
Postiosoite: PL 800, 00531 Helsinki
Sähköposti: tietosuoja@om.fi Verkkosivusto: https://tietosuoja.fi

8. Tietosuojaselosteen muutokset

Pidätämme oikeuden muuttaa ja päivittää tietosuojaselostettamme. Viimeisin versio on aina saatavilla verkkosivustollamme www.sambla.fi. Jos tapaamme käsitellä henkilötietojasi tehdään keskeisiä muutoksia, saat tiedot muutoksista verkkosivustoltamme hyvissä ajoin ennen niiden voimaantuloa. Jos sinulla on huomautettavaa henkilötietojen käsittelystämme muutosten jälkeen, ota meihin yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@sambla.fi.