Yrityslaina

Yrityslaina on nopea ja helppo ratkaisu kun yrityksesi tarvitsee lisärahoitusta. Sambla ei tällä hetkellä tarjoa yrityslainoja. Voit kuitenkin hakea yksityislainaa, jota voit käyttää mihin itse haluat.   tick Lainaa rahaa investoimiseen tai kassavajeen paikkaamiseen

 €
500
25000
60000
303 €

HALUAN YHDISTÄÄ LAINOJA
Tekemällä hakemuksen hyväksyn tietosuojaselosteen ja käyttöehdot.
trustedTurvallinen
Esimerkkikorko Lainan ollessa 25 000 €, 10v. laina-ajalle, on kuukausierä 303 €. Tällöin lainan kokonaiskulut ovat 36 398 €, nimelliskorko 8 % ja todellinen vuosikorko 8,3 % (sis. laskutuslisä 0 € ja 0 €). ja laina-aika 1-15v. välillä

Yrityslainaa ilman vakuuksia

Haluatko saada lisää vauhtia yrityksesi kasvulle heti etkä viikon päästä? Etkö halua käydä pitkää paperisotaa pankkien kanssa ja hankkia lainallesi erillisiä vakuuksia? Silloin vakuudeton yrityslaina voi olla paras ratkaisu sinulle.

Laina yritykselle – Näin voit hakea yritysrahoitusta Samblan kautta

Hakiessasi lainaa palvelumme kautta sinun tulee ensiksi täyttää kentät lainahakemuslomakkeessamme ja painaa “Tee hakemus”. Tämän jälkeen tarkistamme luottotietosi ja selvitämme voitko saada lainaa, jonka jälkeen kilpailutamme lainahakemuksesi yhteistyökumppaneillamme täysin veloituksetta.

Kun kaikki yhteistyökumppanimme ovat vastanneet, otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse ja esitämme sinulle eri lainanantajien lainatarjoukset. Voit valita sinulle parhaiten sopivan lainatarjouksen ja saada tietoa lainaehdoista. Voit halutessasi myös hylätä kaikki saamasi lainatarjoukset, jos mikään niistä ei miellytä sinua.

Mikä on yritysluotto tai yrittäjälaina?

Monet yritykset ajautuvat usein tilanteeseen, jossa uuden hankkeen toteuttaminen tai liiketoiminnan luonnollisen kasvun myötä tapahtuva laajentuminen vaatii enemmän resursseja kuin yrityksellä on sillä hetkellä käytettävissä. Toisinaan eteen voi myös tulla tilanne, jossa uusien työntekijöiden palkkaaminen yritystoiminnan kasvattamiseksi onnistuu vain ulkopuolisen rahoituksen avulla.

Tällaisissa tapauksissa rahoitusta on pakko hakea erilaisilta lainanmyöntäjiltä. Tämä on luultavasti monelle yrittäjälle tuttu tilanne – erityisesti uutta liiketoimintaa aloittaville, mutta myös jo pidempään toimineille yrityksille.

Yrityslainoja Suomessa tarjoavat perinteiset pankit, isompiin lainoihin erikoistuneet sijoitusyhtiöt ja pienempiin vakuudettomiin lainoihin erikoistuneet rahoitusyhtiöt. Yritykset voivat myös hakea tarvitsemaansa rahoitusta esimerkiksi startup-sijoittajilta, jotka etsivät työkseen mielenkiintoisia uusia projekteja ja yrityksiä sijoituskohteiksi.

Startup-alan tapahtumia ja messuja järjestetään paljon ympäri maailmaa ja tänä päivänä kasvavasti myös Suomessa. Näillä messuilla varsinkin sanavalmiit ja hyvän liikeidean omaavat uudet yrittäjät saavat loistavan mahdollisuuden etsiä ulkopuolista rahoitusta liiketoiminnalleen.

Yrityslaina uudelle yritykselle

Yksi uusien yritysten isoimmista haasteista on riittävän rahoituksen saaminen yrityksen alkumetreillä. Mistä uusi yritys voi sitten saada rahoitusapua, kun liiketoiminta on vasta aloitettu?

Yritys tarvitsee alkutaipaleellaan tukea ja luotettavia rahoituskumppaneita, jotta se voi aloittaa liiketoimintansa. Uuden yrityksen voi olla vaikeampaa saada edullista ja riittävää taloudellista tukea yhtä helposti kuin jo vakiintuneiden yritysten.

Onneksi on olemassa Sambla, jonka kautta uudetkin yritykset voivat hakea edullista yrityslainaa liiketoimintansa tueksi. Yrityksen perustamiseen ja kannattavan liiketoiminnan aloittamiseen tarvitaan realistinen ja riittävän suuri budjetti. Hae siis yritysrahoitusta ilman vakuuksia vaivattomasti ja luotettavasti Sambla.fi laina vertailusivustolta ja ala kasvattamaan liiketoimintaasi.

Toimi näin ennen yrityslainan hakemista

Ennen kuin lähdet hakemaan yrityslainaa miltään lainantarjoajalta, kannattaa sinun tehdä perusteellinen yrityslainavertailu. Lainamarkkinoilla on tarjolla kymmeniä erilaisia yrityslainavaihtoehtoja ja niiden korot sekä lainaehdot vaihtelevat paljon niin kuin muissakin lainoissa. Tähän prosessiin on siis syytä varata riittävästi aikaa, koska voit säästää jopa satoja euroja kuukaudessa valitsemalla markkinoiden edullisimman yrityslainan itsellesi.

Yrityslainan hinnan ei kuitenkaan tarvitse olla ainoa kriteeri, jonka perusteella haet lainaa yrityksellesi. Nopeasti kasvavat yritykset tarvitsevat usein yrityslainaa nopeasti, jolloin luottoa ei välttämättä kannata hakea perinteiseltä pankilta, vaikka pankki tarjoaisikin edullisemman lainan. Perinteisten pankkien lainojen käsittelyajat voivat nimittäin helposti venyä pitkiksi, jolloin yrityksen toiminta saattaa pahimmillaan keskeytyä täysin.

Ketkä voivat hakea lainaa yritykselle?

Pienimmänkään lainan saaminen ei ole itsestäänselvyys, vaan jokainen lainantarjoaja arvioi hakemuksen tekijän omien kriteeriensä mukaisesti. Pienempiä lainoja kuten pikavippejä netissä myöntävät toimijat eivät ole kuitenkaan yhtä tiukkoja lainaehtojen suhteen kuin vaikkapa suuret pankit.

Lainanhakijalla täytyy kuitenkin olla tietyt asiat kunnossa mitä tahansa lainaa hakiessaan. Muutamia yleisimpiä arviointiperusteita ovat muun muassa seuraavat lainanmyöntökriteerit:

Yrityksen omistajat sekä taustalla toimivat henkilöt

Vaikka yrityslainaa haetaankin yrityksen toimintaa varten, lainanmyöntäjät pitävät yrityksen vastuuhenkilön luotettavuutta ja maksukykyä yhtenä lainanmyöntökriteerinään. Myönteiseen lainapäätökseen vaikuttavat muun muassa se, että yrittäjällä on vakaa toimeentulo, kokemusta toimialastaan ja, että hänellä ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Kielteisiä tekijöitä puolestaan ovat erilaiset velat, maksuhäiriömerkinnät, maksamattomat pikavipit, pikalainat, kulutusluotot sekä velat muihin pankkeihin tai rahoitusyhtiöihin (myös valuuttakauppa). Koska luotonmyöntäjät ovat kiinnostuneita yrittäjän taloudellisesta tilanteesta, kannattaa uuden yrittäjän varautua toimittamaan erilaisia henkilökohtaisia dokumentteja hakiessaan lainaa.

Kassavirran vaihtuvuus

Lainantarjoajat pitävät tärkeänä myös sitä, että yrityksellä on säännöllinen kassavirta. Tämä johtuu siitä, että säännöllinen kassavirta osoittaa lainantarjoajille, että yritys pystyy maksamaan lyhennyksensä ja muut lainakulut ajallaan. Jotkut yritykset saattavat tehdä voittoa, mutta yrityksen kassavirta ei ole riittävä luotonmyöntäjän näkökulmasta.

Tämän kaltaisia yrityksiä ovat esimerkiksi selkeästi sesonkiluontoisesti toimivat yritykset, jotka saattavat tarvita lainaa sesonkien ulkopuolella esimerkiksi varastojen täydentämiseen. Yrityksen kassavirta on yksi tärkeimpiä seikkoja lainantakaisinmaksukykyä arvioidessa. Joissain tapauksissa säännöllinen kassavirta voi olla jopa itse tilikauden voittoa tärkeämpi yrityslainanmyöntökriteeri silloin, kun lainantarjoajat arvioivat yrityksen takaisinmaksukykyä.